atslēgvārdi

atslēgvārdi
2017-05-19 12:03

Interneta lapu Top 25 aprīlī, 2017

Interneta lapu Top 25 aprīlī, 2017

Starptautiskais interneta izpētes uzņēmums Gemius publicējis Latvijas apmeklētāko interneta lapu Top 25 martā. Aprīlis lielākajām Latvijas interneta vietnēm, galvenokārt, iezīmējis negatīvu apmeklētāju statistiku. Kritums, salīdzinot ar martā sniegtajiem datiem, konstatēts gandrīz visās lapās, izņemot gismeteo.lv (+ 15 procenti), lsm.lv (+ 7 procenti), la.lv un mammamuntetiem.lv (abām + 3 procenti).

Laika ziņu portāla gismeteo.lv auditorija aprīlī palielinājās par 15 procentiem (+ 25000 apmeklētāji), ierindojot interneta lapu kopējā topa 20. vietā. Ziņu portāls lsm.lv kopējā topā pacēlās par vienu vietu un ieņēma 7. pozīciju, atpaliekot no jauns.lv par 27 000  apmeklētājiem. Taču apmeklējumos no datoriem ziņu portāls lsm.lv apsteidzot jauns.lv stabili ierindojās augstajā piektajā vietā.

Auditorijas izmaiņas no mobilajām ierīcēm

Iespaidīgs kāpums auditorijas piesaistīšanā no mobilajām ierīcēm novērojams sporta ziņu portālā sportacentrs.com, attiecīgi + 17 procenti no mobilajiem telefoniem un + 12 procenti no planšetdatoriem. Tas, savukārt, paceļ portālu 15. vietā apmeklētāju skaita ziņā no mobilajiem telefoniem. Auditorijas kāpums arī portāliem la.lv (+ 15 procenti) un mammamuntetiem.lv (+ 12 procenti). No planšetdatoriem jāatzīmē ziņu portāla vesti.lv auditorijas pieaugums par + 14 procentiem, salīdzinot ar martu (+ 5000 apmeklētāji).

Kopumā interneta lietotāji arī no mobilajām ierīcēm izvēlējušies retāk apmeklēt lielāko daļu no Top 25 interneta portāliem. Skaitliski vislielākie auditorijas kritumi novērojami portālos brivbridis.lv, jauns.lv un draugiem.lv.

Svarīgi jaunumi 

No aprīļa esam pievienojuši sociāli demogrāfiskos rādītājus planšetdatoru platformai. Līdz šim šādus datus varēja iegūt par apmeklētājiem, kas internetam pieslēgušies no datoriem un mobilajiem telefoniem, tāpēc šis jauninājums paver iespēju iegūt vēl precīzākus un plašākus datus par interneta lapu auditoriju.

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās internetalapas, kas septembrī piedalījās  gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita no datoriem, lapu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.opa.gemius.lv

To clipboard> Drukuj

Nozare

LV_Industry

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli