atslēgvārdi

atslēgvārdi
2016-10-18 07:09

Interneta lapu Top 25 septembrī

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis Latvijas apmeklētāko interneta lapu Top 25 septembrī. Rudens sācies ar ievērojamu mixnews.lv apmeklētaju skaita pieaugumu, kamēr lielākā daļa portālu mēnesi noslēguši ar kritumu.

Kopējā topā procentuāli lielāko lietotāju skaita kāpumu piedzīvojis portāls mixnews.lv (+45 procenti), kas ar 193 000 lietotājiem pakāpjas par vienpadsmit vietām un stabili ierindojās topa 23. pozīcijā. Daļēji to var skaidrot arī ar tehniskiem uzlabojumiem mājas lapas darbībā.

Apkopojot kopējos, no datoriem, telefoniem un planšetdatoriem iegūtos datus, novērojams apmeklētaju skaita kritums gandrīz visās Top 25 lapās. Pozitīvi rādītāji manāmi vien jau iepriekš minētā portāla mixnews.lv datos, ka arī lattelecom.wifi.lv (+ 28 000 apmeklētāji), likumi.lv (+ 16 000 apmeklētāji) un lsm.lv (+ 3 000 apmeklētāji ) interneta lapās. 

Apmeklējumi no datoriem

No datoriem apmeklētāko lapu topā, septembris iezīmējies ar mīnusu zīmi un salīdzinot ar augustu, lielākais lietotāju skaita kritums piemeklējis portālu gismeteo.lv (-37 procenti), brivbridis.lv (-25 procenti) un uzziņu portālu zl.lv (-12 procenti). Kā katru mēnesi, pozīciju maiņa novērojama ap 10.vietu, kur tuvu viens pie otra atrodas portāli 1188.lv, la.lv un lsm.lv. Sakarā ar izteiktāku apmeklētāju skaita kritumu uzziņu portālā 1188.lv (- 27 000), septembrī la.lv pakāpjas par divām vietām un noslēdz topa pirmo desmitnieku.

Apmeklējumi no mobilajiem telefoniem

Kā rāda dati, no mobilajām ierīcēm apmeklētākās lapas septembrī bija delfi.lv, kam seko tvnet.lv/apollo.lv un inbox.lv. To portālu vidū, kuriem skaitliski visvairāk augusi auditorija no mobilajiem telefoniem, ir lattelecom.wifi.lv (+29 000 apmeklētāji) un tvnet.lv/apollo.lv (+21 000 apmeklētāji). Kāpis arī lsm.lv, la.lv, likumi.lv un mixnews.lv lietotāju skaits. Jāatzīmē, ka nelielais likumi.lv kāpums (+ 6000 apmeklētāji) palīdzējis portālam ielauzties topā skatījumos no mobilajiem telefoniem, to noslēdzot 25. pozīcijā.

Apmeklējumi no planšetdatoriem

Apmeklējumos no planšetdatoriem tikai divi portāli noslēguši mēnesi uz pozitīvas nots- mixnews.lv un likumi.lv, palielinot auditoriju attiecīgi par 39 un 11 procentiem. Tikmēr, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, pārējām vietnēm mēnesis bijis īpaši nepateicīgs.

 

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās internetalapas, kas septembrī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita no datoriem, lapu skatījumu skaita (page views) un sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču gemiusAudience vietnē www.audience.gemius.lv

Atslēgvārdi

To clipboard> Drukuj

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli