atslēgvārdi

atslēgvārdi
2018-10-09 08:41

Interneta lapu TOP 20 septembrī, 2018

Starptautiskais interneta pētījumu uzņēmums Gemius publicējis Latvijas interneta lietotāju apmeklētāko vietņu Top 20 septembrī. Līdz ar skolas gaitu atsākšanos un atvaļinājumu sezonas beigām procentuāli un skaitliski lielāko auditorijas pieaugumu visās platformās uzrāda Latvijas ģimeņu portāls mammamuntetiem.lv, bet kritumu – laika ziņu portāls gismeteo.lv.

Kopējā statistika visās platformās

 

Kopējās statistikas Top 3 septembrī no visām platformām, t.i., no datoriem, mobiliem telefoniem un planšetdatoriem kopā, ir attiecīgi Interneta ziņu portāls delfi.lv ar 801 000 apmeklētājiem jeb Real Users, multifunkcionālais portāls inbox.lv ar 774 000 apmeklētājiem un ziņu portāls tvnet.lv ar 688 000 apmeklētājiem. Topa ceturtajā vietā no visām platformām ir ziņu un izklaides portāls skaties.lv ar 500 000 apmeklētājiem, bet Top pieci noslēdz ziņu portāls jauns.lv ar 478 000 apmeklētāju lielu auditoriju septembrī. Jāatzīmē arī Topa jaunpienācējs – sieviešu portāls abiem.lv, kas ar 194 000 apmeklētājiem ieņem Topa 16. vietu. Papildus jāatzīmē arī Latvijas veselības portāls medicine.lv, kas ar 153 000 apmeklētājiem atgriežas apmeklētāko lapu Topā, tādējādi ieņemot Topa 20. pozīciju.

Procentuāli lielāko auditorijas pieaugumu no visām platformām kopā uzrāda ģimenes portāls mammamuntetiem.lv ar +15 procentu pieaugumu, tādējādi pakāpjoties par četrām pozīcijām un ieņemot septembra Topa 12. vietu. Procentuāli liekāko auditorijas kritumu septembrī uzrāda laika ziņu portāls gismeteo.lv ar -13 procentu lielu auditorijas kritumu no visām platformām kopā.

Latvijas vecāku organizācijas mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa atzīmē: “Vasaras vecāki lielākoties pavada laiski. Pie datoriem un izglītojošiem rakstiem atgriežas gluži kā skolēni - septembrī. Kolīdz sākas skolas laiks, tā vecākiem rodas lielāka interese par visu, kas saistīts ar bērnu aprūpes un audzināšanas jautājumiem, par bērnudārza vai skolas gaitu uzsākšanu u.c.” Papildus Inga min Tēva dienu kā vienu no iemesliem, kāpēc septembrī portālā turpina pieaugt portāla apmeklētāju skaits.

Salīdzinot ar augustu skaitliski lielāko apmeklētāju pieaugumu uzrāda vietnes mammamuntetiem.lv un skaties.lv ar attiecīgi +37 000 un +32 000 apmeklētājiem septembrī. Savukārt skaitliski lielāko auditorijas kritumu uzrāda vietne gismeteo.lv ar -25 000 apmeklētājiem no visām platformām kopā.

“Laika ziņu portālam gismeteo.lv auditorijas kritums rudens mēnešos ir likumsakarība, kas atkārtojas gadu no gada, kas ir saistīts ar atvaļinājumu sezonas beigām. Rudens un ziemas mēnešos strauji apmeklējuma kāpumi tiks novēroti nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumos, it īpaši pieaugot salam,” komentē portāla gismeteo.lv pārstāvis Latvijā Valdis Martinsons.

Apmeklējumi no datoriem

 

No datoriem visbiežāk apmeklētākā interneta vietne septembrī ir portāls inbox.lv ar 662 000 apmeklētājiem. Otrajā vietā ierindojas delfi.lv ar 579 000 apmeklētājiem, bet trešajā – tvnet.lv ar 429 000 apmeklētāju lielu auditoriju. Ceturtajā vietā ar 292 0000 apmeklētājiem no datoriem ir jauns.lv, taču piektajā vietā ar 280 000 apmeklētājiem no datoriem ierindojas portāls skaties.lv. Jāatzīmē arī ziņu portāls diena.lv un ģimenes portāls mammamuntetiem.lv, kas atgriežas datoru Top 20 un attiecīgi ieņem Topa 14. un 19. vietas.

Procentuāli lielāko auditorijas pieaugumu apmeklējumos no datoriem uzrāda portāls mammamuntetiem.lv ar +15 procentu lielu apmeklētāju skaita pieaugumu septembrī. Savukārt procentuāli lielāko apmeklētāju kritumu uzrāda vietnes gismeteo.lv un zl.lv ar -14 un -12 procentu lielu auditorijas kritumu.

Skaitliski lielāko apmeklētāju pieaugumu septembrī uzrāda vietnes skaties.lv ar +16 000 Real Users, kā arī portāls mammamuntetiem.lv ar +14 000 apmeklētājiem no datoriem. Skaitliski lielāko auditorijas kritumu uzrāda vietne gismeteo.lv ar -14 000 apmeklētājiem septembrī.

Apmeklējumi no mobilajām ierīcēm

 

Top trīs apmeklētāju skaitā no mobilajām ierīcēm nedaudz atšķiras no apmeklētākajām vietnēm no datoriem. Jāatzīmē, ka apmeklējumos no mobilajām ierīcēm tiek iekļauti dati par apmeklētāju skaita no mobilajiem telefoniem, planšetdatoriem un mobilajām aplikācijām kopā. Pirmajā vietā ierindojas delfi.lv ar 668 000 apmeklētājiem, otrajā vietā tvnet.lv  ar 559 000 apmeklētājiem un trešajā - inbox.lv ar 433 000 apmeklētāju lielu auditoriju. Ceturtajā vietā skaties.lv ar 410 000 lielu auditoriju no mobilajām ierīcēm. Topa piecinieku no mobilajām ierīcēm noslēdz jauns.lv ar 359 000 apmeklētājiem septembrī. Jāatzīmē tādas vietnes kā sportacentrs.com (103 000 Real Users)un lvportals.lv (99 000 Real Users), kas atgriežas mobilo ierīču topā, tādējādi ieņemot Topa 17. un 18. vietas. Kā arī jāatzīmē vietne abiem.lv, kas ar 154 000 apmeklētājiem pirmoreiz ienāk mobilo ierīču Topā un ieņem 13. vietu.

Procentuāli lielāko auditorijas kāpumu uzrāda vietne mammamuntetiem.lv ar +16 procentu lielu auditorijas pieaugumu no mobilajām ierīcēm. Savukārt procentuāli lielāko auditorijas kritumu ar -15 procentiem uzrāda vietne gismeteo.lv.

Arī skaitliski lielāko auditorijas pieaugumu no mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem kopā uzrāda ģimenes portāls mammamuntetiem.lv ar +29 000 apmeklētājiem, kā arī ziņu portāli lsm.lv un jauns.lv, katrs sasniedzot +25 000 lielu apmeklētāju pieaugumu septembrī. Skaitliski lielāko auditorijas kritumu uzrāda ziņu portāli la.lv un mobilo ierīču Topa līderis delfi.lv ar -24 000 apmeklētāju lielu kritumu septembrī katrā portālā.

 

Top 20 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas septembrī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

To clipboard> Drukuj

Nozare

Izklaide, Mediji

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli