atslēgvārdi

atslēgvārdi
2015-05-22 06:57

Interneta lapu Top 25 aprīlī, 2015

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis no datoriem apmeklētāko interneta lapu Top 25 aprīlī. Lai arī aprīlī par dažiem procentiem samazinājusies teju visu topā esošo ziņu portālu auditorija, tādi portāli kā skats.lv un skaties.lv turpina uzlabot rādītājus un sasniedz jaunu auditorijas rekordu. Apmeklētāju rekordu sasniedz arī inbox.lv.

Kā rāda gemiusAudience dati, turpina pieaugt mūsdienīgo ziņu portāla skats.lv auditorija. Portāls aprīlī piesaistījis 203 900 apmeklētājus (+ 6 procenti) un tādējādi labojis līdzšinējo auditorijas rekordu. Arī ziņu un izklaides portāls skaties.lv pārspējis auditorijas rekordu – portāla auditorija pieaugusi līdz 233 200 lietotājiem. Salīdzinot ar martu, skats.lv pakāpies topā par trīs vietām (15.vieta topā), bet portāls skaties.lv uzlabojis savu pozīciju par divām vietām un ierindojas topa 10.vietā. 

Par 17 procentiem palielinājies arī laika prognožu vietnes gismeteo.lv apmeklētāju skaits. Vietni aprīlī apmeklējuši 177 200 lietotāji, tādējādi nodrošinot 20.vietu topā. Valdis Martinsons, Gismeteo pārstāvis, skaidro, ka auditorijas kāpumam šajā laika posmā ir sezonāls raksturs: „Katru gadu, tuvojoties vasarai, visos laika ziņu portālos palielinās lietotāju un atvērto lapu skaits. Savu maksimumu interese par laika prognožu portāliem sasniedz jūnijā un jūlijā, kad cilvēki plāno atpūtu, brīvdienas un atvaļinājumus.” Martinsons informē, ka liela nozīme ir arī meklētājprogrammu optimizācijai (SEO): „Ja Google meklētājā pirmajās pozīcijās (organic search) uz attiecīgajiem atslēgas vārdiem nav atrodams kāds no laika prognožu portāliem, tad tas ir garants, ka auditorija būs vismaz par 30% zemāka, nekā tiem, kas atrodas Google izvēlētā saraksta augšgalā.  Vietnes gismeteo.lv auditoriju aprīlī 43% apjomā veidoja lietotāji, kas "organic search" meklēšanas rezultātā nokļuva portālā. Ļoti būtisks ir arī apstāklis, ka caur Google meklētāju gismeteo.lv nokļuvušie lietotāji varēja atrast visu interesējošo informāciju.”  

Salīdzinājumā ar martu, par 9 procentiem samazinājies Latvijas lielākā ģimenes portāla mammamuntetiem.lv apmeklētāju skaits. Kopā sasniegti 176 700 lietotāji, kas topā rezultējas kā kritums par četrām vietām. Par 7 procentiem mazāka auditorija apmeklējusi ziņu portālu vesti.lv – kopā 183 400 lietotāji. 

Apmeklētāko lapu Top 3 paliek nemainīgs. Jaunu apmeklētāju rekordu sasniedz un pirmajā vietā atrodas inbox.lv ar 860 500 apmeklētājiem, kam seko ziņu portāli delfi.lv ar 834 900 lietotājus lielu auditoriju un tvnet.lv/apollo.lv ar 803 700 apmeklētājiem. 

Aprīļa topā atgriežas video satura vietne megogo.net, kas ar 146 700 apmeklētāju lielu auditoriju ieņem topa 24.vietu. Pēc ievērojamā krituma martā, ir audzis arī ziņu portāla focus.lv apmeklētāju skaits – aprīlī portālu apmeklējuši 181 600 lietotāji un tas ir ļāvis atgriezties topā ar 19.vietu. 

Kopējā visu Top 25 portālu auditorija aprīlī bija 1 380 249 lietotājus liela, veidojot 97 procentus no visiem Latvijas interneta lietotājiem. 

Aprīlī Latvijas interneta lapas pārlūkojuši 1 411 860 lietotāji vecumā no 7 līdz 74 gadiem. Viens lietotājs  internetā pavadījis vidēji 16 stundas un 32 minūtes mēnesī. 

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas aprīlī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita, lappušu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

Informāciju sagatavoja,

Elīna Platonova

elina.platonova@gemius.com 

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Komentārs:

Valdis Martinsons

Gismeteo pārstāvis Latvijā

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli