atslēgvārdi

atslēgvārdi
2015-01-22 09:35

Interneta lapu Top 25 decembrī, 2014

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis no datoriem apmeklētāko interneta lapu Top 25 decembrī. Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, decembrī lielākajai daļai topā esošajām interneta lapām manāms auditorijas kritums. Topā jaunpienācējs – mūsdienīgo ziņu portāls skats.lv.

Decembrī vairumam topā esošajām interneta lapām ir samazinājies apmeklētāju skaits. Procentuāli lielākais auditorijas kritums topā ir ziņu portālam focus.lv (-19 procenti), nacionālajam video portālam tvplay.lv (-14 procenti), ziņu portālam diena.lv un uzziņu portālam 1188.lv (-9 procenti).

Procentuāli lielākais auditorijas kāpums (+5 procenti) topā ir interneta veikalu preču meklēšanas un salīdzināšanas vietnei kurpirkt.lv, kas kopā piesaistījusi 170 500 lietotājus un sasniegusi jaunu auditorijas rekordu. Tas ir ļāvis kurpirkt.lv pakāpties topā par trīs vietām un ieņemt 16.vietu. Par trīs procentiem augusi arī dzīvesstila un izklaides portāla brivbridis.lv un laika prognožu vietnes gismeteo.lv auditorija.

gemiusAudience pētījumā debitē un 24. vietu ieņem mūsdienīgo ziņu portāls skats.lv. „Skats.lv ir Latvijas interneta portāls, kas, sekojot pasaulē aktuālajām tendencēm interneta mediju nozarē, piedāvā mūsdienīgu veidu, kā iegūt informāciju - īsi, izsmeļoši un vizuāli spēcīgi, informācijas pasniegšanā liekot akcentu uz vizuālajiem materiāliem,” informē Maira Lāce, Delfi Mārketinga direktore. Portālu decembrī ir apmeklējuši 120 200 lietotāji, no tiem 57 procenti vīrieši, bet sievietes – 43 procenti.

Topa pirmajā vietā inbox.lv ar 743 500 lietotājiem, otrajā vietā – ziņu portāls delfi.lv ar 725 600 lietotājiem, bet kā trešie – tvnet.lv/apollo.lv ar 703 800 lietotājiem.

No decembra Top 25 izkrīt nekustamo īpašumu portāls city24.lv.Tehnisku iemeslu dēļ topā nav iekļauta tiešsaistes video vietne megogo.net.

Decembrī Latvijas interneta lapas pārlūkojuši 1 248 700 lietotāji, no tiem 53 procenti sievietes un 47 procenti – vīrieši. Top 25 interneta lapas apmeklējuši 98% no visiem interneta lietotājiem Latvijā. Gandrīz puse (46 procenti) no visiem apmeklētājiem ir vecuma grupā no 25 līdz 44 gadiem.

Top 25 veidots, balstoties uz 15-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas decembrī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita, lappušu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Komentārs:

Maira Lāce

Delfi Mārketinga direktore

Delfi Mārketinga direktore

Rādīt visus eksperta rakstus

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli