atslēgvārdi

atslēgvārdi
2015-07-22 12:27

Interneta lapu Top 25 jūnijā, 2015

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis no datoriem apmeklētāko interneta lapu Top 25 jūnijā. Vasaras sezonā ir samazinājusies interneta lietotāju aktivitāte no datoriem, līdz ar to lielākajai daļai lapu vērojams lietotāju skaita kritums. Starp lapām, kas uzlabojušas auditorijas rādītājus, procentuāli lielākais apmeklētāju skaita kāpums novērots ziņu portālā vesti.lv. 

Lai arī jūnija topā lielāko daļu interneta lapu ir skāris auditorijas kritums par dažiem procentiem, jaunu lietotāju pieplūdumu ir piedzīvojuši ziņu portāli vesti.lv un nra.lv, Latvijas Sabiedrisko mediju portāls lsm.lv, laika prognožu vietne gismeteo.lv, kā arī datu glabāšanas un apmaiņas vietne failiem.lv.    

Starp Top 25 populārākajām interneta lapām procentuāli vislielākais auditorijas kāpums novērots ziņu portālā vesti.lv. Portālam piesaistot jaunus lietotājus, auditorija ir augusi par 32 procentiem un sasniegusi rekordu - 239 600 apmeklētājus no datoriem. Portāla apmeklētāju skaita pieaugumu un kāpumu topā par 6 vietām komentē Vladislavs Užulis, Izdevniecības nama "Vesti" online projektu galvenais redaktors:

„Vesti.lv lietotāju skaita pieaugumu var izskaidrot ar vairākiem faktoriem. 1. jūnijā testa režīmā sāka darboties portāla versija latviešu auditorijai - bb.lv. Ņemot vērā vasarā paredzamo sezonālo apmeklējumu kritumu, īpaša uzmanība tika pievērsta redakcijas disciplīnai un radošā darba kvalitātei. Tādējādi tika palielināts oriģinālo un tulkoto rakstu skaits, un tas deva rezultātu - jaunus lietotājus. Palīdz arī tas, ka akcionāri izskata iespējas investēt attīstībā ievērojamus līdzekļus, paredzot gan jaunu produktu veidošanu, gan arī iegādājoties tirgū jau esošos produktus.”

Par 12 procentiem samazinājusies nekustamo īpašumu portāla city24.lv un kolektīvā iepirkšanās portāla perkamkopa.lv auditorija, piesaistot, attiecīgi, 143 800 un 126 100 lietotājus. 

Topa pirmajā vietā nemainīgi atrodas inbox.lv ar 891 800 lietotājiem. Otrajā vietā ierindojas ziņu portāls delfi.lv ar 874 700 lietotājiem, bet trešajā - tvnet.lv/apollo.lv ar 833 600 apmeklētājiem. 

Jūnijā internetam no datoriem pieslēgušies un Top 25 interneta lapas apmeklējuši 1 441 262 lietotāji vecumā no 7 līdz 74 gadiem. 

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas jūnijā piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita, lappušu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

Informāciju sagatavoja,

Elīna Platonova

elina.platonova@gemius.com

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Komentārs:

Vladislavs Užulis

Izdevniecības nama "Vesti" online projektu galvenais redaktors

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli