atslēgvārdi

atslēgvārdi
2016-07-12 14:15

Interneta lapu Top 25 jūnijā

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis Latvijas apmeklētāko interneta lapu Top 25 jūnijā. Apmeklējumos no datoriem un planšetdatoriem kāpumu pieredzējis dzīvesveida portāls brivbridis.lv, kamēr galvenā vasaras tendence ir interneta pārlūkošana no  mobilajiem telefoniem.

Jūnija dati norāda uz pieaugošu tendenci internetu izmantot mobilajos telefonos, jo no apskatītā Top 25 tikai septiņi portāli mēnesi pabeiguši ar mazāk lietotājiem nekā maijā. Savukārt, ziņu portāli tvnet.lv/apollo.lv piesaistījuši par 19 600 apmeklētājiem (+ 5,5 procenti) vairāk nekā maijā, kas daļēji saistīts ar portāla latauto.lv pievienošanos tvnet.lv domēnam. Pirmajā desmitniekā arī citi ziņu portāli izcēlušies ar ievērojamu apmeklētāju pieaugumu skatījumos no mobilajiem telefoniem- kasjauns.lv (+ 12 800 apmeklētāji), la.lv (+ 15 700 apmeklētāji), 1188.lv (+ 8700 apmeklētāji). Topa 22. vietā apmeklētāju skaita ziņā no mobilajiem telefoniem jaunpienācējs ir Latvijas Vēstneša portāls lvportals.lv ar 37 150 apmeklētājiem.

Esam pilnīgi pabeiguši Latauto iekļaušanu mūsu struktūrā, tāpēc jūnija datos pirmo reizi parādās arī latauto.lv lietotāji. Nevar neuzsvērt, ka jūnijā TVNET redakcija uzsāka vairākas jaunas oriģinālsatura rakstu sērijas, kas deva lielu pienesumu statistikas pieaugumam. Redakcija īpašu darbu veltīja arī Brexit atspoguļošanai un tā iespējamām sekām Latvijā un pasaulē” komentē tvnet.lv/apollo.lv mārketinga vadītāja Kristīne Turkina-Beināre.

Apmeklējumos no datoriem portāls kasjauns.lv ir atgriezies piektajā pozīcijā (327 000 apmeklētāji), portālamskaties.lv noslīdot par vienu vietu pēc hokeja čempionāta beigām (326 000 apmeklētāji). Lai arī mail.ru apmeklētāju plūsma jūnijā bijusi pozitīva, kāpums nav bijis tik ievērojams kā ziņu vietnei kasjauns.lv, tāpēc portāls noslīdējis par vienu vietu uz leju un atrodotas 7. pozīcijā. Procentuāli vislielākais kāpums apmeklējumos no datoriem novērojams ģimenes un dzīvesveida portālam brivbridis.lv (+ 28 procenti), kas to ierindo 20. vietā. Kopumā šai mājas lapai junijā bijuši par 35 500 apmeklētājiem vairāk nekā maijā.

Skatījumos no planšetdatoriem astoņām mājas lapām izdevies piesaistīt vairāk apmeklētājus nekā maijā, starp tiem brivbridis.lv (+ 26 procenti), gismeteo.lv (+ 16 procenti), perkamkopa.lv (+ 4 procenti). Kamēr ar vislielāko mīnusa zīmi mēnesi beiguši sportacentrs.com (- 42 procenti), skaties.lv (- 20 procenti), kas izskaidrojams ar intereses mazināšanos pēc abu portālu straujā kāpuma Pasaules Hokeja Čempionāta laikā.

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās internetalapas, kas aprīlī piedalījās  gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita no datoriem, lapu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču gemiusAudience vietnē www.audience.gemius.lv                                      

Informāciju sagatavoja,

Anete Fronta

anete.fronta@gemius.com

Atslēgvārdi

To clipboard> Drukuj

Nozare

LV_Industry

Valsts

LV_Valsts

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli