atslēgvārdi

atslēgvārdi
2018-06-28 14:56

Interneta lapu TOP 25 maijā, 2018

Starptautiskais interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmums Gemius publicējis Latvijas interneta lietotāju apmeklētāko vietņu Top 25 maijā. Topa pirmajā vietā atgriežas ziņu portāls delfi.lv, uzrādot visvairāk apmeklētāju visās platformās. Ar procentuāli lielākajiem auditorijas pieaugumiem visās platformās jāatzīmē sporta ziņu vietne sportacentrs.com, kā arī ziņu portāls lsm.lv, kas uzrādījis vienu no lielākajiem skaitliskajiem auditorijas pieaugumiem visās platformās.

Kopējā statistika visās platformās

 

Kopējās statistikas Topa pirmajā vietā atgriežas ziņu portāls delfi.lv ar 920 000 apmeklētājiem (Real Users), kas ir par apmēram +71 000 jeb +8 procentiem vairāk nekā aprīlī. Tajā pašā laikā kritusies multifunkcionālā portāla inbox.lv apmeklētāju skaits, t.i., 860 000 apmeklētāji, kas ir par -15 000 jeb -2 procentiem mazāk nekā aprīlī, tādējādi ierindojot to topa otrajā vietā. Trešajā vietā nemainīgi uzturas ziņu portāls tvnet.lv ar 690 000 apmeklētājiem, kas uzrādījis auditorijas kritumu par -14 000 apmeklētājiem jeb -2 procentiem.

 

Procentuāli lielāko auditorijas pieaugumu no visām platfromām, t.i., no datoriem, mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem kopā, uzrādījusi vietne sportacentrs.com. Lai gan šis sporta ziņu portāls neiekļuva aprīļa Top 25, maijā vietne uzrādījusi kopējās auditorijas procentuāli lielāko pieaugumu (+20 procenti), tādējādi ierindojot to maija Topa 22. vietā. Salīdzinot ar aprīli skaitliski lielāko auditorijas pieaugumu uzrādījis Topa 1. vietā esošais ziņu portāls delfi.lv (+71 000 apmeklētāji) un 4. vietā esošais portāls lsm.lv (+71 000).

Procentuāli lielākais auditorijas kritums maijā uzrādīts vietnē mammamuntetiem.lv (-17 procenti). Skaitliski lielākais auditorijas kritums novērots vietnēs mammamuntetiem.lv (-24 000 apmeklētāji) un vietnē mail.ru (-23 000 apmeklētāji).

"Maijs sportacentrs.com, kā vadošajam sporta medijam Latvijā, ir pateicīgs mēnesis apmeklējuma ziņā. Iemesls ir hokeja trakums un Latvijas izlases starts PČ hokejā, kad portālā tiek pastiprināti atspoguļotas aktualitātes par un ap lielo sporta notikumu – interviju, analīžu un ekspertu komentāru formā. Sportacentrs.com lielākajai līdzjutēju daļai ir pirmais avots, kur uzzināt to, kas notiek pirms, pēc spēles, ģērbtuvēs un tribīnēs. Par kāpumu mobilajā vidē arī nenākas brīnīties, jo, pirmkārt, tā ir kopējā tendence, un, otrkārt, esam būtiski uzlabojuši sportacentrs.com ērtu un vienkāršu lietošanu visās ierīcēs," komentē sportacentrs.com reklāmas daļas vadītājs Mārcis Martini.

 

"Šis gads ir īpašs ar to, ka apmeklējuma krituma nebūs arī jūnijā un jūlijā, un pēc tam septembrī, jo šobrīd notiek PK futbolā, bet rudenī Latvijas izlases basketbolistes pirmo reizi startē pasaules kausa turnīrā. Lielo sporta notikumu laikā ik gadu šai laikā plānojam apmeklējuma kāpumu par 25–40 procentiem. To zina un aktīvi izmanto arī reklāmdevēji, kuriem portāls sportacentrs.com kā ekonomiski aktīvu vīriešu auditorijas platforma 2018. gadā ir īpaši draudzīgs."

Apmeklējumi no datoriem

 

Topa skaitliski un procentuāli lielākie auditorijas pieaugumi ir līdzīgi topa kopējās statistikas auditorijas izmaiņām. Piemēram, visstraujāko pieaugumu interneta lietotājiem no datoriem uzrādījis topa līderis delfi.lv ar +59 000 apmeklētājiem, kā arī ziņu portāls lsm.lv (+47 000 apmeklētāji), bet procentuāli lielāko auditorijas pieaugumu hokeja mēnesī uzrādījis portāls sportacentrs.com (+16 procenti). Skaitliski lielākais auditorijas kritums uzrādīts Top 3 līderu vietnēs inbox.lv (-21 000 apmeklētāju) un tvnet.lv (-21 000), taču procentuāli lielākais auditorijas kritums uzrādīts vietnē mammamuntetiem.lv (-17 procenti).

Auditorijas izmaiņas no mobilajiem telefoniem

 

Salīdzinot ar aprīli mobilo telefonu apmeklētāju Topa pirmajās piecās vietās nemainīgi uzturas tie paši ziņu portāli – delfi.lv, tnet.lv, inbox.lv, skaties.lv un jauns.lv. Procentuāli lielāko auditorijas pieaugumu no mobilajiem telefoniem uzrādījusi vietne lsm.lv (+25 procenti) un sportacentrs.com (+20 procenti), taču vislielāko kritumu – vietne vesti.lv (-20 procenti). Attiecīgi skaitliski lielākais auditorijas pieaugums novērots vietnē lsm.lv (+48 000 apmeklētāji), bet vislielākais kritums – vesti.lv (-23 000 apmeklētāji). Jāatzīmē arī vietne ok.ru (+2 000 apmeklētāji jeb +6 procenti), kas ir ienākusi maija Top 25 (apmeklējumi no mobilajiem telefoniem), ierindojoties 24. vietā.

Auditorijas izmaiņas no planšetdatoriem

 

Arī maijā lielāka daļa to interneta lietotāju, kas izmanto planšetdatorus, izvēlējušies retāk apmeklēt lielāko daļu no Top 25 vietnēm. Vislielākais apmeklētāju skaita kritums novērots vietnēs vesti.lv (-5 000 apmeklētāji) un mail.ru (-4 000), taču vislielākais pieaugums uzrādīts vietnēs lsm.lv (+16 000) un delfi.lv (+16 000). Procentuāli lielākais auditorijas kritums uzrādīts vietnē mammamuntetiem.lv (-19 procenti), taču vislielākais pieaugums – lsm.lv (+20 procenti) un sportacentrs.com (+18 procenti).

 

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas maijā piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

To clipboard> Drukuj

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Komentārs:

Mārcis Martini

Sportacentrs.com reklāmas daļas vadītājs

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli