atslēgvārdi

atslēgvārdi
2016-11-28 11:09

Interneta lapu Top 25 oktobrī

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis Latvijas apmeklētāko interneta lapu Top 25 oktobrī. Internetu pārlūkojot no telefoniem, interneta lietotāji interesējušies par ziņām un izklaidi, aktīvāk apmeklējot kasjauns.lv, nra.lv, brivbridis.lv un focus.lv portālus.

Kopējā topā procentuāli lielāko lietotāju skaita kāpumu piedzīvojis ģimenes, dzīvesveida un izklaides interneta portāls brivbridis.lv (+19 procenti), kas ar 171 000 lietotājiem stabili ierindojās topa 23. pozīcijā. Tāpat zīmīgs kāpums arī diviem tuvākajiem sekotājiem db.lv (+ 12 precenti) un uzņēmumu reģistram firmas.lv (+ 14 procenti).

Atšķirībā no septembra, kad gandrīz visās Top 25 lapās tika novērots apmeklētaju skaita kritums, oktobris izrādījies krietni veiksmīgāks. Starp pirmā desmitnieka lapām, skatījumos no datoriem, telefoniem un planšetdatoriem kopā redzams, ka kritumi bijuši nelieli, kā arī pozitīvi rādītāji manāmi skaties.lv (+ 6400 apmeklētāji), kasjauns.lv (+ 9000 apmeklētāji) un salidzini.lv (+ 7000 apmeklētāji) interneta portālos.

Apmeklējumi no datoriem

No datoriem apmeklētāko lapu topā lielākais lietotāju skaita kāpums redzams ziņu portāla nra.lv (+ 22 000 apmeklētāji) statistikā. Savukārt, procentuāli lielākais kāpums skāris topa otru pusi, attiecīgi firmas.lv, brivbridis.lv un biznesa portālu db.lv, katrai vietnei auditoriju kāpinot par vairāk kā 10 procentiem. Ņemot vērā apmeklētaju skaita kāpumu, nra.lv pakāpies par divām pozīcijām un ieņem 15. vietu. Pozīciju maiņa notikusi arī starp portāliem salidzini.lv un mail.ru, oktobrī liekot preču salīdzināšanas vietnei salidzini.lv pakāpties uz 7. vietu.

Apmeklējumi no mobilajiem telefoniem

Kā rāda dati, no mobilajām ierīcēm apmeklētākās lapas oktobrī bija delfi.lv, kam seko tvnet.lv/apollo.lv un inbox.lv. To portālu vidū, kuriem procentuāli visvairāk augusi auditorija no mobilajiem telefoniem, ir liepajniekiem.lv un brivbrids.lv, attiecīgi abiem par + 40 procentiem. Reti novērojams, ka kādam no pirmā trijnieka portāliem būtu zīmīgs apmeklētāju pieplūdums, tāpēc pieminēšanas vērts ir inbox.lv kāpums par + 4 procentiem, jeb apmēram 12 000 apmeklētājiem.

Apmeklējumi no planšetdatoriem

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, kad mixnews.lv bija viena no retajām vietnēm ar pozitīvu kāpumu, oktobrī portālam ir vislielākais kritums (- 53 procenti). Skatījumos no planšetdatoriem topā atgriezies dzīvesveida un izklaides portāls brivbridis.lv un šobrīd ieņem 25. pozīciju. Par piecām vietām uz augšu pacēlies ziņu portāls nra.lv (15.pozīcija).

Turpmāk gemiusAudience datiem līdzi sekot var arī izmantojot publisko tiešsaistes rīku opa.gemius.lv jeb OPA (Online Publishers Audit). Iespēja apskatīt interneta lapu apmeklējumu datus (informāciju par reālajiem lietotājiem, lapu skatījumiem, apmeklējumiem) par iepriekšējo dienu, nedēļu un mēnesi. Turklāt dati pieejami par visām platformām- no datoriem, mobilajiem telefoniem, planšetēm, kā arī kopējā statistika.

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās internetalapas, kas oktobrī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita no datoriem, lapu skatījumu skaita (page views) un sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču gemiusAudience vietnē www.opa.gemius.lv

Informāciju sagatavoja,

Anete Fronta

anete.fronta@gemius.com

Atslēgvārdi

To clipboard> Drukuj

Nozare

LV_Industry

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli