atslēgvārdi

atslēgvārdi
2015-06-12 07:08

Populārāko Latvijas blogu apmeklētāju profils

Starptautiskais interneta izpētes un konsultācijas uzņēmums Gemius ir publicējis sociāli demogrāfiskos datus par 20 Latvijā populārāko blogu auditoriju. Dati rāda, ka aktīvākie blogu apmeklētāji ir sievietes un interneta lietotāji vecumā no 25 līdz 34 gadiem. Procentuāli lielākajai daļai no blogu apmeklētājiem ir augstākā izglītība. 

Gluži kā 2014. gada rudens blogu mērījumos,vairāk nekā puse no Latvijas populārāko blogu apmeklētājiem ir sievietes. Šī gada aprīlī Top 20 blogus apmeklējuši 98 000 lietotāji (- 3 procenti), no kuriem 60 procenti ir sievietes, bet 40 procenti – vīrieši. 

Procentuāli visvairāk sieviešu varēja atrast blogos happywhispers.lv un zandalife.blogspot.com (82 procenti no apmeklētājiem ir sievietes), kā arī blogā viensplusviens.lv (80 procenti). Savukārt procentuāli lielākais vīriešu īpatsvars ir bijis blogā alksn.is (81 procenti), stulbums.com (73 procenti) un kursors.lv (67 procenti). 

Lielākā daļa jeb 30 procenti no Top 20 blogu apmeklētājiem ir vecumā no 25 līdz 34 gadiem. Vairums (63 procenti) no auditorijas šajā vecumā bija sastopama komiksu un karikatūru blogā stulbums.com. Mazāko auditorijas daļu (6 procenti) veido bērni un pusaudži vecumā no 7 līdz 14 gadiem. Lielākais bērnu un jauniešu īpatsvars (gandrīz 17 procenti) aprīlī tika novērots dzīvesziņas bloga iinuu.lv apmeklētāju vidū.   

33 procenti no Top 20 blogu apmeklētājiem pēc nodarbošanās ir speciālisti/biroja darbinieki. Procentuāli lielākā daļa šīs specialitātes darbinieku aprīlī bija atrodami blogā stulbums.com (52 procenti), karijs.lv (48 procenti) un krista.lv (45 procenti). 

Apmeklētāko Latvijas blogu auditorijas vidū 36 procenti no visiem lietotājiem ir ar augstāko izglītību, bet tikai 2 procentiem ir nepabeigta augstākā izglītība. Gandrīz puse (48 procenti) no visiem blogu apmeklētājiem ir ieguvusi vidējo vai vidējo speciālo izglītību.  

Kā jau ziņots iepriekš, 2015. gada pavasarī apmeklētākais bija tehnoloģiju blogs kursors.lv ar 16 400 lietotājiem no datoriem. Otro vietu ar 14 000 apmeklētājiem ieņēma dzīvesziņas blogs iinuu.lv, bet trešajā vietā - teoloģiski izklaidējošais blogs ebaznica.lv ar 13 000 apmeklētājiem no datoriem. 

Gemius blogu topā iekļauti tie Latvijas blogi, kas tika pieteikti Gemius blogu mērījumiem un kuros 2015. gada aprīlī bija izvietoti gemiusAudience mērījumu kodi. Top 20 veidots, balstoties uz apmeklētāju skaitu blogos, kas tos apmeklējuši no Latvijas teritorijas no datoriem. Visu blogu topa reitingus pēc auditorijas lieluma, blogā veiktajiem interneta lapu skatījumiem, viena lietotāja pavadītā laika un citiem rādītājiem apmeklējumos no datoriem, kā arī mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem iespējams redzēt šeit

Blogu tops tiek veidots divas reizes gadā - par aprīļa un novembra datiem. Blogu īpašnieki, kas vēlas pieteikt savu blogu mērījumiem, aicināti pieteikties, rakstot uz e-pastu contact@gemius.lv

Informāciju sagatavoja,

Elīna Platonova

elina.platonova@gemius.com

To clipboard> Drukuj

Nozare

Cits, Izklaide

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli