atslēgvārdi

atslēgvārdi
2016-09-28 09:13

Interneta lapu Top 25 augustā

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis Latvijas apmeklētāko interneta lapu Top 25 augustā. Ievērojams apmeklētaju kāpums novērots video straumēšanas vietnēs sportacentrs.com, lsm.lv un lattelecom.wifi.lv, kas, galvenokārt, izskaidrojams ar Olimpisko spēļu drudzi vairāku nedēļu garumā. 

XXXI Olimpiskās speles atstājušas iezīmes arī ikmēneša topa datos par augustu. Kopējā topā atgriezies sporta ziņu portāls sportacentrs.com, pulcējot par 31 000 lietotājiem vairāk nekā jūlijā. Tā pat ievērojams interneta auditorijas kāpums novērots sabiedriskā medija lsm.lv datos (+ 35 000 lietotāji). Ar Olimpiskajiem notikumiem nesaistīti, pozitīvas izmaiņas skārušas arī tādus portālus kā zl.lv, brīvbrīdis.lv un kasjauns.lv, katram portālam pulcējot vairāk kā 15 000 jaunus apmeklētājus salīdzinot ar jūliju. Skatījumos no datoriem situācija ir līdzīga kā kopējā topā apskatītā. Pozitīvi mēnesi aizvadījuši video straumēšanas un sporta ziņu portāli skaties.lv, lsm.lv un sportacentrs.com. Neliels procentuāls kritums vērojams Top 5 vietnēm, ieskaitot tvnet.lv/apollo.lv (- 3 procenti) un draugiem.lv (- 2 procenti), kas gan neietekmē šo portālu pozīciju kopējā topa datos.

No mobilajām ierīcēm

Kā jau iepriekšējos vasaras mēnešos novērots, mobilo ierīču izmantošana interneta pārlūkošanai ir vasaras aktuālākā tendence. Arī augustā redzams, ka sešpadsmit portāli pieredzējuši pieaugumu, kā rezultātā auditorija no mobilajiem telefoniem palielinājusies par vairāk kā 160 000 interneta lietotājiem, salīdzinot ar jūliju. Jāatzīmē sportacentrs.com kāpums par trīs vietām (+ 23 procenti) un lattelecom.wifi.lv kāpums par vienu vietu (+ 9 procenti) atgriežoties topa 7. pozīcijā. Savukārt, sociālais medijs draugiem.lv skatījumos no mobilajiem telefoniem nokritis par divām vietām un, pametot Top 5, atrodas sestajā vietā ar - 6 procentu auditorijas kritumu.

Skaitliski izmaiņas lietotāju paradumos no planšetdatoriem nav tik izteiktas, lielāko kāpumu piedzīvojot lsm.lv portālām ar + 5000 jauniem lietotājiem. Taču procentuāli uz uz kopējā fona atkal jāizceļ sportacentrs.com   (+ 12 procenti), savukārt vislielākais kritums kolektīvās pirkšanas vietnei perkamkopa.lv (- 20 precenti). Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās internetalapas, kas augustā piedalījās  gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita no datoriem, lapu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču gemiusAudience vietnē www.audience.gemius.lv            

Atslēgvārdi

To clipboard> Drukuj

Valsts

LV_Valsts

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli