atslēgvārdi

atslēgvārdi
2016-05-16 10:17

Interneta lapu Top 25 aprīlī, 2016

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis Latvijas apmeklētāko interneta lapu Top 25 aprīlī. Pavasaris sācies ar ievērojamu gismeteo.lv apmeklētaju skaita pieaugumu, kamēr līderu Top 3 palicis nemainīgs.

Kopējā topā procentuāli lielāko lietotāju skaita kāpumu piedzīvojis portāls gismeteo.lv (+18 procenti), kas ar 236 809 lietotājiem pakāpjas par trīs vietām un noslēdz topa pirmo divdesmitnieku.

Portāla gismeteo.lv pārstāvis Valdis Martinsons to saista ar faktu, ka “cilvēki sāk pastiprināti interesēties par laika apstākļiem, jo plāno savas brīvdabas aktivitātes un šo aktivitāšu spekts ir ļoti plašs - kāds gatavojas izskriet krosu vai uzspēlēt golfu, cits iecerējis nopļaut piemājas mauriņu vai uzsākt celtniecību, trešais plāno ģimenes atvaļinājumu.”

Apkopojot kopējos, no datoriem, telefoniem un planšetdatoriem iegūtos datus, apmeklētāko Latvijas interneta lapu Top 3 aprīlī palicis nemainīgs. Pirmajā vietā joprojām ziņu portāls delfi.lv ar 931 875 reālajiem lietotājiem, kam seko inbox.lv ar 914 753 lietotājiem. Trešo pozīciju ieņem tvnet.lv/apollo.lv ar 893 245 apmeklētājus lielu auditoriju.

No datoriem apmeklētāko lapu topā, aprīlis iezīmējies ar mīnusu zīmi, un procentuāli lielu kāpumu piedzīvojusi tikai gismeteo.lv mājas lapa (+18 procenti). Salīdzinot ar marta mēnesi,  lietotāju skaita kritums piemeklējis portālu tomstv.lv (-20 procenti), zl.lv (-12 procenti) un ģimenes portālu mammamuntetiem.lv (-8 procenti). No datoriem apmeklētāko lapu topa pirmo vietu joprojām ieņem inbox.lv ar 806 490 lietotājiem. Otrajā vietā atrodas ziņu portāls delfi.lv ar 768 076 apmeklētājiem, bet trešajā – ziņu portāli tvnet.lv/apollo.lv ar 745 901 apmeklētāju.

Kā rāda dati, no mobilajām ierīcēm apmeklētākās lapas aprīlī bija delfi.lv, kam seko tvnet.lv/apollo.lv un inbox.lv. To portālu vidū, kuriem procentuāli visvairāk augusi auditorija no mobilajiem telefoniem, ir gismeteo.lv (+28 procenti), fenikssfun.lv (+22 procenti) un nra.lv (+17 procenti). Kāpis arī cv.lv un db.lv lietotāju skaits, attiecīgi par 16 un 14 procentiem. Jāatzīmē arī sabiedriskā medija lsm.lv lapa, ko iepriekšējā mēneša laikā apmeklēja par 11 procentiem lietotāju vairāk nekā martā. Lietotāju skaita palielināšanās no mobilajiem telefoniem portālam fenikssfun.lv (+22 procenti) palīdzējusi pacelties uz 9. vietu topā, kamēr uzziņu portāls 1188.lv noslīdējis par trīs vietām un atrodas 13. pozīcijā.

Arī apmeklējumos no planšetdatoriem manāmi augusi gismeteo.lv un fenikssfun.lv auditorija, attiecīgi par 18 un 15 procentiem. Pozitīvas lietotāju skaita izmaiņas piedzīvojis arī sporta ziņu kanāls sportacentrs.com (+7 procenti). Tikmēr, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, par gandrīz 10 procentiem kritusies skaties.lv auditorija, bet tiesību aktu vietne likumi.lv zaudējusi 6 procentus apmeklētaju. 

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās internetalapas, kas aprīlī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita no datoriem, lapu skatījumu skaita (page views) un sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču gemiusAudience vietnē www.audience.gemius.lv

Informāciju sagatavoja,

Anete Fronta

anete.fronta@gemius.com

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Komentārs:

Valdis Martinsons

Gismeteo pārstāvis Latvijā

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli