atslēgvārdi

atslēgvārdi
2018-03-20 12:48

Interneta lapu TOP 25 februārī, 2018

Interneta lapu TOP 25 februārī, 2018

Starptautiskais interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmums Gemius publicējis Latvijas apmeklētāko interneta lapu Top 25 februārī. Februāris Latvijas interneta vietnēm galvenokārt iezīmējis negatīvu apmeklētāju statistiku. Kritums salīdzinot ar janvārī sniegtajiem datiem konstatēts gandrīz visās lapās izņemot lsm.lv, ok.ru, gismeteo.lv un diena.lv.

Februārī lielākā daļa portālu uzrādīja negatīvas skaitliskās izmaiņas. Apmeklētāju kritums tika attiecināts uz februāra dienu skaitu un Latvijas iedzīvotāju skaita statistikas atjaunošanu gemiusAudience pētījumā (vecuma grupā no 7-74 gadiem). Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijas iedzīvotāju skaits 2018. gada februārī ir 1 760 031, kas ir par 20 244 iedzīvotājiem mazāk nekā pērn.

Viens no februāra topa apmeklētākajiem portāliem pēc pētījuma rezultātiem ir lsm.lv (475 000 apmeklētāji), kas savu auditoriju palielināja par 4000 apmeklētājiem, apsteidzot jauns.lv (466 000 apmeklētāji) un skaties.lv (459 000 apmeklētāji). Februārī jauns.lv auditorija saruka par 2 procentiem, bet skaties.lv par 7 procentiem, kā rezultātā lsm.lv pavirzījās par divām pozīcijām augstāk.

“Prieks, ka lsm.lv komanda ļoti labi nostrādāja, atspoguļojot ne tikai olimpiādi, bet arī banku krīzi. Ņemot vērā, ka lielo pieaugumu nedeva vien olimpiāde, ceram arī nākamajos mēnešos pacīnīties par topa augstākajām vietām. Pēdējo gadu darbs sāk nest augļus - novērojam lasītāju pieplūduma pieaugumu praktiski no visiem avotiem. Palielinās arī tiešā lasītāju plūsma. Vēl pirms pāris gadiem atradāmies Latvijas apmeklētāko lapu trīsdesmitniekā, bet šobrīd varam sevi saukt par ceturto apmeklētāko portālu latviešu valodā,” norāda interneta portāla lsm.lv direktors Voldemārs Oliņš.

Sociālā tīkla ok.ru auditorija palielinājās par 23 procentiem, uzrādot 150 500 apmeklētājus, bet laika ziņu portāla gismeteo.lv auditorija palielinājās par 8 procentiem, uzrādot 166 200 apmeklētājus. Nedaudz mazāks auditorijas pieaugums ziņu portālam diena.lv, uzrādot 215 000 apmeklētājus, kas ir par 2 procentiem vairāk nekā janvārī.

Jāmin, ka portāli, kuri uzrādīja pozitīvas apmeklētāju skaita izmaiņas nespēja pārspēt topa līderus delfi.lv (864 000 apmeklētāji) un inbox.lv (844 000 apmeklētāji).

Tehnisku iemeslu dēļ februāra topa rezultātos ziņu portāls tvnet.lv netika iekļauts, bet martā portāls atkal atgriezīsies topā kā ierasts

Apmeklējumi no datoriem.

Apmeklētāju skaita ziņā no datoriem lielākais kāpums tika novērots lsm.lv (+ 14 900 apmeklētāji). Februārī lsm.lv Latvijas interneta lietotājiem piedāvāja gan Olimpisko spēļu translācijas, gan “Supernova 2018” tiešraides. Turpretim otra tendence, kas tika novērota, bija interneta lietotāju interese pēc informācijas par gaidāmajiem laikapstākļiem, uzrādot gismeteo.lv + 10 700 apmeklētājus no datoriem.

Apmeklējumi no mobilajām ierīcēm.

Apmeklētāju skaita ziņā no mobilajiem telefoniem pozitīvas procentuālās izmaiņas uzrādīja ziņu portāls diena.lv (+ 7,4 procenti) un laika prognožu vietne gismeteo.lv (+ 8,9 procenti).

Līdzīgi kā datos par interneta lapu pārlūkošanu no mobilajiem telefoniem, auditorijas izmaiņas no planšetdatoriem portālam diena.lv  uzrādīja + 7,9 procentus un ziņu aģentūrai sputniknewslv.com + 8 procentus.  

gemiusAudience datiem var sekot līdzi,  izmantojot publisko tiešsaistes rīku opa.gemius.lv jeb Online Publishers Audit. Vietnē iespējams apskatīt interneta lapu datus (informāciju par reālajiem lietotājiem, lapu skatījumiem, apmeklējumiem) par iepriekšējo dienu, nedēļu un mēnesi. Turklāt dati pieejami par visām platformām - no datoriem, mobilajiem telefoniem, planšetēm, kā arī kopējā statistika.

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas februārī piedalījās  gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita no datoriem, lapu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču gemiusAudience vietnē www.opa.gemius.lv

To clipboard> Drukuj

Nozare

LV_Industry

Valsts

Latvija

Komentārs:

Voldemārs Oliņš

Portāla lsm.lv direktors

Portāla lsm.lv direktors

Rādīt visus eksperta rakstus

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli