atslēgvārdi

atslēgvārdi
2016-04-19 11:00

Interneta lapu Top 25 martā, 2016

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis Latvijas apmeklētāko interneta lapu Top 25 martā. Martā ievērojami audzis tomstv.lv apmeklētāju skaits gan no datoriem, gan mobilajām ierīcēm, tādējādi ierindojot portālu kopējā topa 15. vietā.   

Pēc kopējiem auditorijas datiem apmeklētākā Latvijas interneta lapa martā bija ziņu portāls delfi.lv ar 936 200 reālajiem lietotājiem. Otrajā vietā ierindojas inbox.lv ar 916 800 lietotājiem, bet trešo pozīciju ieņem tvnet.lv/apollo.lv ar 881 600 apmeklētājus lielu auditoriju.

Kopējā topā procentuāli lielāko lietotāju skaita kāpumu piedzīvojis portāls tomstv.lv (+ 23 procenti), kas ar 310 400 lietotājiem pakāpjas topā par četrām vietām un ieņem topa 15. pozīciju.

“Portāls tomstv.lv  uzsāka darbību pirms pusgada un, pateicoties mums izstrādātajai sociālo tīklu attīstības stratēģijai, esam ļoti strauji auguši. Šobrīd dominējam Latvijas Facebook, kur auditorija Toms TV lapām kopā aptver jau ap 500 000 sekotāju. Jāsaka paldies mūsu lieliskajiem autoriem, kā arī IT speciālistiem, kas rūpējas, lai mūsu lapa darbotos bez problēmām pat ar vairākiem tūkstošiem cilvēku onlainā vienlaicīgi,” komentē Toms Litovnieks, portāla tomstv.lv vadītājs. 

No datoriem apmeklētāko lapu topa pirmo vietu ieņem inbox.lv ar 807 800 lietotājiem. Otrajā vietā atrodas ziņu portāls delfi.lv ar 771 700 apmeklētājiem, bet trešajā – ziņu portāli tvnet.lv/apollo.lv ar 738 400 apmeklētājiem. Apmeklējumos no datoriem procentuāli lielāko auditorijas kāpumu martā piedzīvojis portāls tomstv.lv (+ 25 procenti), bet par piektdaļu (+ 20 procenti) kāpusi ziņu portāla nra.lv auditorija. Lietotāju skaits audzis arī portāliem mammamuntetiem.lv un gismeteo.lv, attiecīgi, par 13 procentiem un 10 procentiem. Savukārt par 8 procentiem mazāka auditorija martā apmeklējusi ziņu portālu vesti.lv.

Kā rāda dati, no mobilajām ierīcēm apmeklētākās lapas martā bija delfi.lv, kam seko tvnet.lv/apollo.lv un inbox.lv. To portālu vidū, kuriem procentuāli visvairāk augusi auditorija no mobilajiem telefoniem, ir gismeteo.lv (+ 27 procenti), tomstv.lv (25 procenti) un 1188.lv (+ 13 procenti). Par 11 procentiem kāpis arī mammamuntetiem.lv un focus.lv lietotāju skaits. Par 9 procentiem lielāka auditorija nekā februārī apmeklējusi portālu kurpirkt.lv. Procentuāli lielākais lietotāju skaita kritums no mobilajiem telefoniem piemeklējis portālus sportacentrs.com (- 14 procenti), city24 (- 12 procenti), lsm.lv (- 10 procenti) un diena.lv (- 9 procenti). 

Arī apmeklējumos no planšetdatoriem manāmi augusi tomstv.lv auditorija (+ 26 procenti). Par 12 procentiem kāpusi gismeteo.lv, bet par 8 procentiem – uzziņu portāla 1188.lv auditorija. Tikmēr, salīdzinot ar mēnesi iepriekš, par 10 procentiem kritusies perkamkopa.lv auditorija. Par 9 procentiem mazāka auditorija apmeklējusi arī sportacentrs.com, bet vesti.lv lietotāju skaits samazinājies par 8 procentiem.

Kā jau iepriekš minēts, kopš februāra gemiusAudience datos ir pievienota informācija par kopējo sasniedzamību jeb “Total Reach”. Tas nozīmē, ka interneta mediji var redzēt ne tikai sasniegto interneta lietotāju skaitu no dažādām ierīcēm (datoriem, mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem), bet arī kopējos auditorijas datus, ņemot vērā pārklāšanos starp dažādām platformām. 

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas martā piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita no datoriem, lapu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

Informāciju sagatavoja,

Elīna Platonova

elina.platonova@gemius.com

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Komentārs:

Toms Litovnieks

tomstv.lv vadītājs

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli