atslēgvārdi

atslēgvārdi
2017-11-17 11:08

Interneta lapu Top 25 oktobrī, 2017

Starptautiskais interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmums Gemius publicējis Latvijas apmeklētāko interneta lapu Top 25 oktobrī. Jaunpienācējs cosmopolitan.lv nokļūst topā pēc interneta lietotāju skaita, kas pārlūko portālus no telefoniem un planšetdatoriem.

Kopējā topā procentuāli lielāko lietotāju skaita kāpumu piedzīvojis biznesa portāls db.lv (+19 procenti), kas ar 134 000 lietotājiem oktobrī stabili ierindojās topa 25. pozīcijā. Tāpat zīmīgs kāpums ir kurpirkt.lv (+ 14 procenti) un ziņu portālam nra.lv (+13 procenti), kas, starpcitu, ir septītais apmeklētākais ziņu portāls Latvijā.

Starp pirmā desmitnieka lapām, skatījumos no datoriem, telefoniem un planšetdatoriem kopā redzams, ka rādītāji bijuši mainīgi. Tā piemēram, tvnet.lv/apollo.lv novērots kritums (- 36000 apmeklētāji), savukārt lsm.lv pulcinājis par 20 000 apmeklētājiem vairāk kā septembrī.

Apmeklējumi no datoriem

No datoriem apmeklētāko lapu topā lielākais lietotāju skaita kritums redzams ziņu portāla vesti.lv  (- 69000 apmeklētāji) statistikā. Tāpat kritumi lielāki par 10 procentiem ir arī sportacentrs.com un mixnews.lv auditorijās.

Apmeklējumi no mobilajām ierīcēm

Kā rāda dati, no mobilajām ierīcēm apmeklētākās lapas oktobrī bija delfi.lv, kam seko tvnet.lv/apollo.lv un inbox.lv. Reti novērojams, ka kādam no pirmā trijnieka portāliem būtu zīmīgs apmeklētāju pieplūdums, tāpēc pieminēšanas vērts ir tvnet.lv/apollo.lv kāpums par + 5 procentiem, jeb apmēram 19 000 apmeklētājiem no mobilajiem telefoniem. To portālu vidū, kuriem procentuāli visvairāk augusi auditorija no mobilajiem telefoniem, ir db.lv (+32 procenti), vesti.lv (+26 procenti), mixnews.lv (+19 procenti).

Interesanti, ka sieviešu portāls cosmopolitan.lv atgriezies pētījumā un uzreiz iekaro stabilu vietu populārāko interneta lapu vidū. No mobilajiem telefoniem to oktobrī apmeklējuši 47 000 interneta lietotāji, ierindojot vietni 20.pozīcijā, savukārt no planšetdatoriem ar 16 500 apmeklētājiem tas ierindojies 25.pozīcijā.

gemiusAudience datiem līdzi sekot var izmantojot publisko tiešsaistes rīku opa.gemius.lv jeb OPA (Online Publishers Audit). Iespēja apskatīt interneta lapu apmeklējumu datus (informāciju par reālajiem lietotājiem, lapu skatījumiem, apmeklējumiem) par iepriekšējo dienu, nedēļu un mēnesi. Turklāt dati pieejami par visām platformām- no datoriem, mobilajiem telefoniem, planšetēm, kā arī kopējā statistika.

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās internetalapas, kas oktobrī piedalījās  gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita no datoriem, lapu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču gemiusAudience vietnē www.opa.gemius.lv                                       

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli