atslēgvārdi

atslēgvārdi
2019-06-17 09:36

Gemius publicē Interneta lapu TOP 20 maijā, 2019

Gemius publicē Interneta lapu TOP 20 maijā, 2019

Starptautiskais interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmums Gemius publicējis Latvijas interneta lietotāju apmeklētāko vietņu Top 20 maijā. Maijā portāla lsm.lv auditorija augusi par piektdaļu, bet, turpinoties vasaras sezonas tendencēm, pieaudzis lietotāju skaits no mobilajām ierīcēm.

Kopējā statistika visās platformās

Kopējās statistikas Topā no visām platformām, t.i., no datoriem, mobilajiem telefoniem, planšetdatoriem un mobilajām aplikācijām kopā, maijā līdzšinējie līderi nemainīgi saglabā savas pozīcijas, pirmajā vietā ierindojot ziņu portālu delfi.lv ar 849 000 Real Users, lietotāju skaitam pieaugot par 3 procentiem jeb 21 000 lietotājiem, kam seko portāls inbox.lv ar 795 000 lielu auditoriju un tvnet.lv ar 742 000 lietotājiem visās platformās. Jāatzīmē, ka tvnet.lv auditorija piedzīvojusi kāpumu par 10 procentiem jeb 75 000 lietotājiem, salīdzinājumā ar aprīli.

Ceturtajā vietā no visām platformām kopā ierindojas ziņu portāls lsm.lv ar 579 000 interneta lietotājiem, kas ir par 21 procentu jeb 120 000 lietotājiem vairāk kā iepriekšējā mēnesī. Bet Top pieci noslēdz ziņu un izklaides portāls skaties.lv ar 571 000 apmeklētāju lielu auditoriju un Real Users pieaugumu par 8 procentiem maijā.

“Lielo apmeklētāju skaita pieaugumu izdevies panākt galvenokārt hokeja čempionāta dēļ. Tāpat lielu interesi radīja Latvijas Radio veidotais projekts "Izmisuma zonā" par paliatīvo aprūpi Latvijā, kā arī LTV Ziņu dienesta projekts "Diagnoze vēzis”. Labas atsauksmes izpelnījās arī projekts "Partiju šķirotava", kas ļāva detalizēti salīdzināt savus politiskos uzskatus ar Eiropas Parlamenta vēlēšanās kandidējošām partijām. Pats personīgi saņēmu vairākus "paldies" par šo projektu. Tas patiesi priecē, jo nodot balsi par partiju, kas atbalsta tavas idejas, ir ļoti būtiski," komentē Voldemārs Oliņš, portāla lsm.lv vadītājs.

Nozīmīgu Real Users pieaugumu aprīlī uzrādījusi laika ziņu vietne gismeteo.lv (+23 procenti), pakāpjoties no 19. vietas aprīlī uz 13. pozīciju maijā. Savukārt procentuāli un skaitliski lielāko auditorijas kritumu uzrādījusi vietne bb.lv ar -65 procentiem jeb -151 000 apmeklētāju lielu kritumu maijā.

“Bb.lv portāla apmeklējuma kritums maijā ir saistīts ar sadarbības pārtraukšanu ar kolēģiem no focus.lv. Portāla bb.lv vadība nolēma izstrādāt latviešu versiju patstāvīgi - tagad to var darīt tīmekļa vietnē lat.bb.lv. Tādējādi mēs varēsim stingrāk kontrolēt portāla saturu un ziņu plūsmu. Lat.bb.lv attīstībā tiek ieguldīti nozīmīgi finanšu un cilvēkresursi un tas nav palicis nepamanīts: lasītāju aktivitāte sāk paaugstināties, un tuvākajā nākotnē plānojam atjaunot portāla bb.lv/lat.bb.lv apmeklētību reklāmdevēju pierastajā līmenī,” skaidro Andrejs Švedovs, portāla bb.lv galvenais redaktors.

Apmeklējumi no datoriem

Maijā no datoriem visbiežāk apmeklētā interneta vietne ir portāls inbox.lv ar 638 000 Real Users, kas ir par 4 000 Real Users mazāk nekā aprīlī. Tam seko delfi.lv ar 558 000 lasītājiem, bet trešajā vietā ierindojas tvnet.lv ar 433 000 apmeklētāju lielu auditoriju un pieaugumu par 6 procentiem maijā. Tāpat kā kopējā topā, arī apmeklējumu topā no datoriem ceturto vietu ieņem portāls lsm.lv ar
301 000 Real Users un 19 procentu pieaugumu, bet Top pieci noslēdz ziņu un izklaides portāls jauns.lv ar 257 000 apmeklētājiem no datoriem, Real Users skaitam saglabājoties nemainīgam.

Atsevišķas Top 20 vietnes no datoriem maijā uzrādījušas apmeklējuma kritumu. Procentuāli un skaitliski lielāko auditorijas kritumu uzrādījusi vietne bb.lv ar -88 procentiem jeb -58 000 apmeklētājiem, nelielu auditorijas kritumu maijā uzrāda arī salidzini.lv ar -5 procentiem jeb -9 000 apmeklētājiem. Jāatzīmē laika ziņu vietne gismeteo.lv, kas, turpinoties siltajam un saulainajam laikam maijā, no datoriem uzrādījusi +19 procentu lielu apmeklētāju pieaugumu.

Apmeklējumi no mobilajām ierīcēm

Sākoties vasaras periodam, Real Users pieaugumu no mobilajām ierīcēm piedzīvojušas gandrīz visas topa vietnes. Pirmajā vietā apmeklējumos no mobilajām ierīcēm jeb no mobilajiem telefoniem, planšetdatoriem un mobilajām aplikācijām kopā ir portāls delfi.lv ar 790 000 lasītājiem, kas ir par 5 procentiem vairāk nekā aprīlī. Tam seko tvnet.lv ar 650 000 apmeklētājiem un Real Users pieaugumu no mobilajām ierīcēm par 12 procentiem jeb 78 000 lietotājiem. Maijā pakāpjoties par vienu vietu, Top 3 noslēdz portāls skaties.lv ar 510 000 apmeklētāju lielu auditoriju.

Jāatzīmē procentuāli un skaitliski lielākais auditorijas pieaugums no mobilajām ierīcēm, ko uzrādījuši portāli lsm.lv un gismeteo.lv katra ar ar +26 procentiem jeb attiecīgi +124 000 Real Users portālam lsm.lv un +54 000 lietotājiem gismeteo.lv. Auditorijas kritumus no mobilajām ierīcēm maijā uzrādījušas divas vietnes – bb.lv ar -124 000 Real Users un salidzini.lv ar -5 000 lietotājiem jeb par 2 procentiem mazāk kā aprīlī.

 

Top 20 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas maijā piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

Publiskā datu vietne: https://rating.gemius.com/

To clipboard> Drukuj

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli