atslēgvārdi

atslēgvārdi
2018-05-29 08:28

Interneta lapu TOP 25 aprīlī, 2018

Par visapmeklētāko lapu aprīlī atzīmēts portāls inbox.lv, uzrādot visstraujāko auditorijas pieaugmu no datoriem, taču delfi.lv joprojām sasniedz vislielāko apmeklētāju skaitu no mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem. Savukārt, gismeteo.lv uzrādījis procentuāli lielāko auditorijas pieaugumu no katras platformas.

Kopējā statistika visās platformās

 

Kopējās statistikas Top 3 ir attiecīgi inbox.lv, delfi.lv un tvnet.lv. Multifunkcionālā portāla inbox.lv auditorija aprīlī pieaugusi par 2 procentiem (+18 000 apmeklētāji), tādējādi ierindojot to topa pirmajā vietā. Delfi.lv kopējā auditorija kritusies par 2 procentiem (-15 000), savukārt, topa trešajā vietā esošais ziņu portāls tvnet.lv uzrādījis 3 procentu kritumu (-24 000 apmeklētāji).

Procentuāli un skaitliski lielāko pieaugumu visās platformās uzrādījis laika ziņu portāls gismeteo.lv, kura kopējais auditorijas skaits palielinājies par +15 procentiem jeb +25 000 apmeklētājiem. Savukārt, procentuāli lielākais auditorijas zudums aprīlī uzrādīts vietnē mammamuntetiem.lv (-15 procenti), taču skaitliski lielākais auditorijas kritums novērots city24.lv lapā (-29 000 apmeklētāji).

 

 

“Portāla gismeteo.lv auditorijas svārstības nosaka laika apstākļi aiz loga. Latvijas iedzīvotājus (un ne tikai) aprīlis pārsteidza ar savām augstajām temperatūrām, un šajā mēnesī tika pārspēti daži vēsturiskie karstuma rekordi. Šādas laikapstākļu "kaprīzes" izsauc paaugstinātu interesi par laika ziņu prognozi,” skaidro gismeteo.lv pārstāvis Latvijā Valdis Martinsons.

 

Apmeklējumi no datoriem

 

Visstraujāko pieaugumu interneta lietotājiem no datoriem uzrādījusi vietne inbox.lv (+34 000 apmeklētāji), taču, salīdzinot ar martu, procentuāli lielākais pieaugums novērots laika ziņu vietnē gismeteo.lv (+17 procenti jeb +21 000 apmeklētāji). Savukārt, lielākais apmeklētāju skaita kritums no datoriem redzams vietnē city24.lv (-16 000 apmeklētāji). Procentuāli lielākais auditorijas skaita zudums uzrādīts vietnē mammamuntetiem.lv (-11 procenti). 

Auditorijas izmaiņas no mobilajiem telefoniem

 

Procentuāli vislielāko auditorijas pieaugumu no mobilajiem telefoniem uzrādījis gismeteo.lv ar +26 prcocentiem (+11 000 apmeklētāji). Auditorijas kāpums no mobilajiem telefoniem uzrādīts arī protāliem inbox.lv (+7 procenti), zl.lv (+7 procenti), lvportals.lv (+6 procenti), 1188.lv (+4 procenti), kā arī dieviete.lv un likumi.lv (katram +3 procentu pieaugums), savukārt par 1 procentu pieaudzis vietņu delfi.lv, tvnet.lv un medicine.lv apmeklētāju skaits. Skaitliski lielākais kritums interneta lietotājiem no mobilajiem telefoniem novērots vietnē jauns.lv.

Auditorijas izmaiņas no planšetdatoriem

 

Jāatzīme, ka apmeklētāko lapu Top 3 no planšetdatoriem un mobilajiem telefoniem nedaudz atšķiras no kopējās statistikas un apmeklējumiem no datoriem. Topa pirmajā vietā apmeklējumiem no mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem ir delfi.lv (attiecīgi 490 977 un 225 000 apmeklētāji), savukārt, topa otrajā vietā ir tvnet.lv (361 000 un 139 000 apmeklētāji), bet topa trešajā vietā – inbox.lv (307 000 un 137 000 apmeklētāji).

 

 

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās internetalapas, kas aprīlī piedalījās  gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

Atslēgvārdi

To clipboard> Drukuj

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Autors:

Valdis Martinsons

Gismeteo pārstāvis Latvijā

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli