atslēgvārdi

atslēgvārdi
2016-02-25 07:36

Interneta lapu Top 25 janvārī, 2016

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis no datoriem apmeklētāko interneta lapu Top 25 janvārī. 2016.gads teju visām Top 25 interneta lapām iesācies ar auditorijas kāpumu, tostarp teju uz pusi pieaudzis gismeteo.lv lietotāju skaits. Topā arī jaunums - interneta veikalu preču salīdzināšanas vietne salidzini.lv.

Janvārī gandrīz uz pusi pieaudzis laika prognožu vietnes gismeteo.lv (+ 47 procenti) lietotāju skaits. Kopā piesaistīti 215 300 reālie lietotāji no datoriem, ļaujot gismeteo.lv pakāpties topā par piecām vietām. 

"Laika ziņu portāla gismeteo.lv straujā apmeklējuma pieauguma cēloņi ir meklējami aiz loga jeb ārā - tos nosaka tikai un vienīgi Māte daba, kura janvārī mūs iepriecināja ar biezu sniega segu un salu. Šī gada janvārī ir sasniegts vienas dienas apmeklētāju skaita rekords, kā arī visu laiku labākais vienā mēnesī veikto lapu skatījumu skaits. Vislielākais skaits lietotāju portālu apmeklē pa tiešo, tad seko organiskie meklējumi un linki no citiem interneta resursiem sastāda tikai 7 procentus," skaidro gismeteo.lv pārstāvis Valdis Martinsons.

Lielāks apmeklētāju skaits janvārī pameklējis arī nekustamo īpašumu portālu city24.lv (+ 22 procenti) un Latvijas Republikas tiesību aktu vietni likumi.lv (+ 20 procenti). Kāpis arī tādu ziņu portālu kā la.lv (+ 15 procenti), vesti.lv (+ 13 procenti) un diena.lv (+ 11 procenti) apmeklētāju skaits. 

9. vietu topā saglabā sabiedrisko mediju portāls lsm.lv, kura auditorija janvārī augusi par 13 procentiem. Neskatoties uz lietotāja skaita kritumu decembrī, lsm.lv ir sasniedzis jaunu apmeklētāju rekordu – 281 800 lietotājus.  

Topā pirmo reizi ienāk interneta veikalu preču salīdzināšanas vietne salidzini.lv ar teju 318 000 lietotājiem, kas ir 22 procenti no visiem Latvijas interneta lietotājiem. Augstais apmeklētāju skaits ir nodrošinājis salidzini.lv stabilu vietu topa desmitniekā. 

Salidzini.lv ienākšanu gemiusAudience pētījumā komentē Juris Aniņš, portāla Reklāmas projektu vadītājs: “Apzinoties, ka gemiusAudience pētījums ir nozīmīgs Latvijas interneta tirgū, arī mēs piekritām tam pievienoties. Priecājamies par veiksmīgo startu, iekļūstot starp Top 10 populārākajām lapām.”

Topa pirmajā vietā stabili atrodas inbox.lv ar 867 600 lietotājiem. Otrajā vietā delfi.lv ar 853 700 lietotājiem, bet trešie – ziņu portāli tvnet.lv/apollo.lv ar 833 900 apmeklētājiem. 

Salīdzinot ar decembri, par 20 procentiem samazinājusies portāla dieviete.lv auditorija, zaudējot topā piecas vietas. Par 7 procentiem lietotāju skaits samazinājies arī preču meklēšanas un salīdzināšanas vietnei kurpirkt.lv. 

Kopā janvārī Top 25 Latvijas interneta lapas no datoriem pārlūkoja 1 410 200 lietotāji vecumā no 7 līdz 74 gadiem. 

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas janvārī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita, lappušu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

Informāciju sagatavoja,

Elīna Platonova

elina.platonova@gemius.com

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Komentārs:

Valdis Martinsons

Gismeteo pārstāvis Latvijā

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli