atslēgvārdi

atslēgvārdi
2014-12-23 10:25

Interneta lapu Top 25 novembrī, 2014

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis no datoriem apmeklētāko interneta lapu Top 25 novembrī. Novembrī daudzām lapām audzis apmeklētāju skaits. Procentuāli lielākais auditorijas kāpums un jauns apmeklētāju skaita rekords - portāliem focus.lv un skaties.lv. Arī vairākām citām lapām jauni auditorijas rekordi.

Salīdzinot ar mēnesi iepriekš, novembrī apmeklētāju skaits pieaudzis lielākajai daļai topā esošajām interneta lapām. Procentuāli lielāko auditorijas kāpumu piedzīvojis portāls focus.lv – novembrī portālu apmeklējuši 213 000 lietotāji (+26 procenti), ļaujot tam sasniegt jaunu auditorijas rekordu un pakāpties uz topa 12. vietu.

Focus.lv kāpumu komentē vietnes redaktors Māris Avots: "Straujais kāpums galvenokārt saistīts ar to, ka novembris gan Latvijā, gan pasaulē bija piesātināts ar notikumiem, kas raisīja lielu sabiedrības interesi. Focus.lv, veiksmīgi strādājot pie satura, izdevās šo pastiprināto interesi par norisēm izmantot, lai palielinātu savu auditoriju. Otra lieta: mūsdienīgās mārketinga tehnoloģijas - īpaši internetā -, ko portāls izmanto, lai pēc iespējas lielākai potenciālajai auditorijai pastāstītu par sevi un saturu, ko piedāvājam."

Turpina augt arī topā nesen ienākušā ziņu un izklaides portāla skaties.lv popularitāte. Skaties.lv apmeklētāju skaits palielinājies līdz 167 900 (+23 procenti), nodrošinot portālam 17. vietu topā un jaunu apmeklētāju skaita rekordu. Mēneša laikā par trešdaļu audzis arī portālā veikto lapu skatījumu skaits.

Līdz šim lielākais apmeklētāju skaits novembrī bijis ziņu portāliem tvnet.lv/apollo.lv (3. vieta topā), kasjauns.lv (5. vieta), diena.lv (8. vieta), la.lv (11. vieta) un Latvijas sabiedrisko mediju lapai lsm.lv (14. vieta). Auditorijas rekords arī skolvadības sistēmai e-klase.lv (9. vieta) un interneta veikalu preču meklēšanas un salīdzināšanas vietnei kurpirkt.lv (19. vieta).

Novembrī topu atstāj un līdz janvārim pētījumā netiks iekļauta tiešsaistes video vietne megogo.net. Vietne novembrī piedzīvojusi ievērojamu auditorijas kritumu (-57 procenti), kas ir skaidrojams ar portāla veiktajām izmaiņām lapu kodos, kas, savukārt ietekmējis gemiusAudience auditorijas aprēķina algoritmu.

Topa līderis joprojām ir inbox.lv ar 758 700 lietotājiem, bet otrajā vietā – ziņu portāls delfi.lv ar 740 400 lietotājiem. Otro vietu no pirmās šķir 18 000 lietotāji.

 

Top 25 veidots, balstoties uz 15-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas novembrī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita, lappušu skatījumu skaita (page views) un sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli