atslēgvārdi

atslēgvārdi
2015-12-23 12:17

Interneta lapu Top 25 novembrī, 2015

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis no datoriem apmeklētāko interneta lapu Top 25 novembrī. Traģisko novembra notikumu un citu aktualitāšu publikācijas ir vairojušas interneta lietotāju aktivitāti ziņu portālos. Novembrī ir augusi visu topā esošo ziņu portālu auditorija, tikmēr topa pieciniekā ienāk ziņu un izklaides portāls skaties.lv.  

Salīdzinot ar oktobri, novembrī interneta lietotāji ir aktīvāk meklējuši ziņas, par ko liecina lielāks veikto lapu skatījumu skaits gandrīz visos ziņu portālos. Kāpusi ir arī visu topā esošo ziņu portālu auditorija. Procentuāli lielāko auditorijas kāpumu piedzīvojis sabiedrisko mediju portāls lsm.lv (+16 procenti), ziņu portāls nra.lv (+13 procenti) un ziņu un izklaides portāls skaties.lv (+11 procenti). Lietotāju skaits audzis arī portāliem diena.lv (+6 procenti), delfi.lv (+3 procenti), tvnet.lv/apollo.lv (+3 procenti), la.lv (+3 procenti). Par 2 procentiem vairāk lietotāju apmeklējuši arī portālus vesti.lv un kasjauns.lv. 

Pateicoties stabilajam lietotāju kāpumam, populārāko Latvijas interneta lapu pieciniekā ir ienācis ziņu un izklaides portāls skaties.lv. Portālu novembrī ir apmeklējis rekordliels apmeklētāju skaits – kopā 371 700 lietotāji. 

MTG Latvia Digitālās attīstības vadītāja Sniedzīte Vilmane izsaka pateicību skaties.lv lojālajiem un jaunajiem lietotājiem, kas ļāvuši portālam iekļūt Gemius TOP 5, kā arī norāda uz galveno portāla izaugsmes atslēgu: “Novembris ir bijis kārtējais mēnesis, kurā Skaties.lv sasniedzis jaunu auditorijas rekordu! Izaugsmes atslēga ir Skaties.lv komandas prasme izcelties citu portālu vidū ar savu patiesi oriģinālo saturu un viegli uztveramo komunikācijas manieri. Šī gada laikā esam papildinājuši  ziņu un izklaides portāla satura sadaļas, kā arī radījuši jaunas līdz šim nebijušas satura vertikāles, piemēram, dažādās platformās integrētās lietotāju iesaistes aktivitātes (TV + WEB + mobilā vide). Nākamajā gadā plānojam pārsteigt savus apmeklētājus ar vēl plašāku iespēju klāstu un nebijušām izklaides iespējām portālā.”

Pozitīvu tendenci novembrī uzrādījis ģimenes un dzīvesveida portāls brivbridis.lv, kura auditorija augusi par piektdaļu (+ 21 procents). Par 12 procentiem vairāk interneta lietotāju izrādījuši interesi arī par kolektīvās iepirkšanās portālu perkamkopa.lv. 

gemiusAudience pētījumā debitē un ar pirmo reizi topā ienāk izklaides blogs fenikssfun.lv. Fenikssfun.lv novembrī ir apmeklējuši 160 500 lietotāji, tādējādi ierindojot blogu topa 19.vietā, uzreiz pēc nekustamo īpašumu portāla city24.lv.   

Pirmo vietu saglabā inbox.lv ar 861 100 lietotājiem. Topa otro vietu ieņem ziņu portāls delfi.lv ar 852 000 lietotājiem, bet kā trešie – ziņu portāli tvnet.lv/apollo.lv ar 838 300 lietotājiem. 

Novembrī par 6 procentiem samazinājies laika prognožu vietnes gismeteo.lv un tiešsaistes video vietnes megogo.net reālo lietotāju skaits. Par 4 procentiem sarukusi arī uzziņu portāla 1188.lv auditorija. 

Kopā novembrī Top 25 Latvijas interneta lapas no datoriem pārlūkoja 1 396 100 lietotāji vecumā no 7 līdz 74 gadiem. 

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas novembrī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita, lappušu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

Informāciju sagatavoja,

Elīna Platonova

elina.platonova@gemius.com

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Komentārs:

Sniedzīte Vilmane

MTG Latvia Digitālās attīstības vadītāja

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli