atslēgvārdi

atslēgvārdi
2017-12-22 09:27

Interneta lapu Top 25 novembrī, 2017

Starptautiskais interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmums Gemius publicējis Latvijas apmeklētāko interneta lapu Top 25 novembrī. Tuvojoties svētkiem pieaug arī interese par preču un cenu salīdzināšanas vietnēm- kurpirkt.lv apmeklētāju skaits palielinājies par 11 procentiem.

Kopējā topā procentuāli lielāko lietotāju skaita kāpumu piedzīvojis ziņu portāls vesti.lv (+40 procenti), taču tas, galvenokārt, skaidrojams ar šī portāla atgriešanos iepriekšējā līmenī, kas tehnisku iemeslu dēļ bija krities. Salīdzinot ar oktobri, tikai četros portālos novērojams apmeklētāju skaita kāpums- jau minētais kurpirkt.lv (+11 procenti), mixnews.lv un lvportals.lv (abiem +3 procenti), kā arī neliels apmeklētaju skaita kāpums nra.lv (+1 procents).

Apmeklējumi no datoriem

No datoriem apmeklētāko lapu topā lielākais lietotāju skaita kritums redzams vietnes draugiem.lv  (- 44 000 apmeklētāji) statistikā. Daļēji šo kritumu ietekmējis arī fakts, ka portāls zip.lv tagad tiek izdalīts atsevišķi un šī portāla auditorijas daļa vairs nesummējās pie draugiem.lv kopējās datu plūsmas. Ievērojams auditorijas skaita zudums piemeklējis arī laika ziņu vietni gismeteo.lv (-24 000 apmeklētāji).

Apmeklējumi no mobilajām ierīcēm

To interneta vietņu vidū, kurām procentuāli visvairāk augusi auditorija no mobilajiem telefoniem, ir lattelecom.wifi.lv (+27 procenti), mixnews.lv (+15 procenti) un kurpirkt.lv (+13 procenti).

Interesanti, ka no planšetdatoriem kāpums ir ne vien visām iepriekš minētajām vietnēm, bet arī city24.lv, kas ar kāpumu par vairāk kā 3 procentiem salīdzinot ar oktobri, savai auditorijai piepulcinājuši gandrīz 2000 interneta lietotājus, kas šo portālu apmeklē no planšetdatoriem.

gemiusAudience datiem līdzi sekot var izmantojot publisko tiešsaistes rīku opa.gemius.lv jeb OPA (Online Publishers Audit). Iespēja apskatīt interneta lapu apmeklējumu datus (informāciju par reālajiem lietotājiem, lapu skatījumiem, apmeklējumiem) par iepriekšējo dienu, nedēļu un mēnesi. Turklāt dati pieejami par visām platformām- no datoriem, mobilajiem telefoniem, planšetēm, kā arī kopējā statistika.

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās internetalapas, kas novembrī piedalījās  gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita no datoriem, lapu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču gemiusAudience vietnē www.opa.gemius.lv                                       

To clipboard> Drukuj

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli