atslēgvārdi

atslēgvārdi
2014-11-24 10:45

Interneta lapu Top 25 oktobrī, 2014

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis no datoriem apmeklētāko interneta lapu Top 25 oktobrī. Vairāki portāli sasnieguši auditorijas rekordu. Topā pirmo reizi ienāk ziņu un izklaides portāls skaties.lv.

Salīdzinot ar mēnesi iepriekš, ir augusi tiešsaistes video vietnes megogo.net auditorija (+26%), kopā piesaistot 346 300 lietotājus un ieņemot 5. vietu. Par ceturtdaļu (+25%) ir pieaugusi arī nekustamo īpašumu portāla city24.lv auditorija - to oktobrī apmeklējuši 138 100 lietotāji, līdz ar to ļaujot portālam ierindoties topa 22.vietā. Abi portāli oktobrī ir sasnieguši auditorijas rekordu.

Turpina augt arī Latvijas Sabiedrisko mediju lapas lsm.lv un ziņu portāla vesti.lv auditorija. Lsm.lv oktobrī piesaistījis 190 200 lietotājus (+13%), bet vesti.lv - 203 400 lietotājus (+11%). Arī lsm.lv un vesti.lv oktobrī ir sasnieguši jaunu apmeklētāju rekordu.

Oktobrī ievērojami augusi ziņu un izklaides portāla skaties.lv auditorija. Salīdzinājumā ar septembri, skaties.lv auditorija ir palielinājusies par 35%, kopā piesaistot 136 900 lietotājus. Tas ir ļāvis portālam pirmo reizi ienākt topā, ieņemot 23.vietu. Kā rāda dati, dienā portālu apmeklē aptuveni 13 000 lietotāji.

Portāla skaties.lv panākumus komentē MTG Latvija Digitālā mārketinga un satura vadītāja Sniedzīte Vilmane: „”MTG TV Latvia” televīzijas kanāli ar katru gadu nostiprina līdera pozīcijas televīzijas skatīšanās jomā. Paralēli tiek investēti līdzekļi digitālo projektu attīstībā un jaunais ziņu un izklaides portāls skaties.lv ir viens no projektiem. Jaunajā platformā skaties.lv tiek apvienots unikālais „MTG TV Latvia” video, audio, vizuālais un tekstuālais saturs, pieejama operatīva ziņu informācija, plaša izklaides sadaļa, kā arī atspoguļota cita Latvijā un pasaulē aktuāla informācija. Skaties.lv komanda ir izvirzījuši cilvēku - notikumu, stāstu, aktualitāšu centrā un interneta lietotāji to atzinīgi novērtē. Manuprāt, panākumu atslēga meklējama visos augstāk minētajos faktos - „MTG TV Latvia” profesionāļu komanda izprot to, kas interesē skatītājus, un māk interesējošo nogādāt līdz skatītājiem, un tagad arī interneta lietotājiem. Tādēļ arī rezultāti neizpaliek.”

Topa pirmajā vietā atrodas inbox.lv, ko oktobrī apmeklējuši 744 900 lietotāji. Otrajā pozīcijā ierindojas ziņu portāls delfi.lv ar 728 700 apmeklētājiem, bet trešajā vietā – tvnet.lv/apollo.lv, sasniedzot līdz šim lielāko auditoriju - 718 800 lietotājus. Pirmo trīs vietu līderi kopā sasnieguši 85% no visiem interneta lietotājiem Latvijā.

Līdz ar portāla skaties.lv ienākšanu un kolektīvā iepirkšanās portāla perkamkopa.lv atgriešanos, Top 25 atstāj portāls firmas.lv un ģimenes un dzīvesveida portāls brivbridis.lv.

Top 25 veidots, balstoties uz 15-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas oktobrī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita, lappušu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Komentārs:

Sniedzīte Vilmane

MTG Latvia Digitālās attīstības vadītāja

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli