atslēgvārdi

atslēgvārdi
2014-10-21 12:48

Interneta lapu Top 25 septembrī, 2014

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis no datoriem apmeklētāko interneta lapu Top 25 septembrī. Topa pirmajā vietā atgriežas ilggadējais līderis inbox.lv. Sezonāli, atsākoties aktīvam mācību periodam, topā atgriežas un auditorijas rekordu sasniedz skolvadības sistēma un portāls e-klase.lv. Jaunu auditorijas rekordu sasniedz arī lsm.lv.

Latvijas interneta lapu Top 25 līderpozīcijā atgriežas inbox.lv, otrajā pozīcijā atstājot delfi.lv. Septembrī inbox.lv apmeklējuši 740 tūkstoši lietotāji, bet delfi.lv – 732 tūkstoši lietotāji. Trešajā vietā ar 712 tūkstošus lietotāju lielu auditoriju ierindojas tvnet.lv/apollo.lv. Salīdzinot ar augustu, ir augusi visu trīs portālu auditorija.

„Interneta mediju un pakalpojumu sniedzēju vide ir dinamiska – katru mēnesi apmeklētāju skaits svārstās, tāpēc uzskatām, ka būtiski ir ilgtermiņa dati. „Inbox.lv’’ vairāk nekā septiņus gadus ir absolūts Latvijas interneta resursu līderis un ceturto gadu pēc kārtas atzīts kā Latvijas mīlētākais pašmāju zīmols, kas ir mērķtiecīga darba rezultāts. Īslaicīgas svārstības auditorijas datos neietekmē Inbox.lv attīstības stratēģiju. Turpinām strādāt pie dažādu pakalpojumu attīstības, jauniem drošības risinājumiem, inovācijām un esam pārliecināti, ka interneta lietotāji to novērtēs”, skaidro Andis Kulinskis, SIA “Inbokss” pārdošanas direktors.

Atsākoties jaunajam mācību gadam, strauji augusi skolvadības sistēmas un portāla e-klase.lv auditorija – septembrī portāls ir spējis piesaistīt 225 tūkstošus lietotājus, kas ir e-klase.lv jauns auditorijas rekords. Tas ir ļāvis atgriezties septembra Top 25 apmeklētāko lapu vidū un ierindoties topa 10.vietā. Salīdzinot ar situāciju pirms gada, e-klase.lv auditorija šogad augusi par 12%.

E-klases panākumus komentē Dita Lapsa, portāla E-klase redaktore: „Jau tradicionāli E-klases lietotāju skaita straujais pieaugums ir tieši septembrī, jo sākušās skolas gaitas, un šis laiks arī mums E-klasē ir viens no rosīgākajiem. Salīdzinot datus ar iepriekšējā gada septembri, esam secinājuši, ka ieguldītais darbs ir bijis ražīgs. Šī gada laikā esam daudz strādājuši tieši ar skolām, lai tās pilnvērtīgi izmantotu visas E-klases piedāvātās iespējas un papildinātu sistēmu ar informāciju, līdz ar to tieši vecākiem tā ir kļuvusi vēl noderīgāka, un pieaugums lielākoties ir tieši šajā auditorijas segmentā. Esam priecīgi, ka arī auditorija, kas E-klasi lieto jau gadiem, kļūst arvien pieredzējušāka un arvien aktīvāk sazinās E-klases pastā, piesaka kavējumus, lasa aktualitātes par izglītības nozari un kļūst arvien zinošāki un ieinteresētāki savu bērnu attīstībā.”

Septembrī Latvijas sabiedrisko mediju lapas lsm.lv domēnam tika pievienots ltv.lv, līdz ar to lsm.lv ir sasniedzis 169 tūkstošus lietotājus un pakāpies uz 17. vietu topā. Salīdzinot ar mēnesi iepriekš, lsm.lv auditorija augusi par 65%. Auditorijas lielums audzis arī Latvijas likumu vietnei likumi.lv (+21%) un tiešsaistes video vietnēm tvplay.lv (+20%) un megogo.net (+18%).

Salīdzinājumā ar augustu, septembra topā vislielāko auditorijas kritumu piedzīvojusi laika prognožu vietne gismeteo.lv (- 29%), nokrītot no 16. uz 22. vietu.

Topā atgriežas ģimenes un dzīvesveida portāls brivbridis.lv. Līdz ar brivbridis.lv un e-klase atgriešanos, septembra topu atstājisrecepšu portāls receptes.lv un kolektīvās iepirkšanās portāls perkamkopa.lv.

Top 25 veidots, balstoties uz 15-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas septembrī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita, lappušu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli