atslēgvārdi

atslēgvārdi
2014-09-26 06:47

No mobilajām ierīcēm apmeklētāko lapu topi augustā, 2014

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius ir publicējis augustā no mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem apmeklētāko interneta lapu topus. Joprojām aug to lietotāju skaits, kas internetam pieslēdzas no mobilajiem telefoniem – augustā tie bija 550 tūkstoši interneta lietotāji.

Augustā ir pieaudzis to lietotāju skaits, kas pārlūko interneta lapas no mobilajiem telefoniem. Dati rāda, ka augustā no mobilajiem telefoniem internetu lietojuši 550 tūkstoši lietotāji, kas ir par 24 tūkstošiem vairāk nekā jūlijā. No planšetdatoriem internetam pieslēgušies 274 tūkstoši lietotāji - par 4 tūkstošiem vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Apmeklējumos no mobilajiem telefoniem pirmajā vietā ierindojas ziņu portāls delfi.lv ar 349 tūkstošiem lietotājiem (+4%), bet kā otrie – tvnet.lv/apollo.lv ar 274 tūkstošiem lietotājiem (+6%). Trešajā vietā atrodas sociālais portāls draugiem.lv ar 227 tūkstošus lietotāju (+8%) lielu auditoriju.

Delfi.lv ar 186 tūkstošiem lietotājiem ierindojas pirmajā vietā arī apmeklējumos no planšetdatoriem. Otro vietu ieņem tvnet.lv/apollo.lv ar 155 tūkstošiem lietotājiem, bet trešajā vietā – inbox.lv ar 126 tūkstošiem lietotājiem.

Procentuāli lielākais auditorijas kāpums no mobilajiem telefoniem ir ziņu portāliem la.lv (+19%) un focus.lv (+12%), bet no planšetdatoriem – ziņu portālam vesti.lv (+4%). Lielāko kritumu apmeklējumos no planšetdatoriem piedzīvojis uzziņu portāls 1188.lv - portāla auditorija augustā samazinājusies par 8%.

Pētījums veikts, balstoties uz 15-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot mobilos telefonus un planšetdatorus. gemiusAudience pētījums tiek veikts vairāk nekā 35 valstīs un tā mērķis ir noskaidrot interneta lietotāju skaitu un to sociāli demogrāfisko profilu. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli