atslēgvārdi

atslēgvārdi
2017-10-26 06:49

Pieteikšanās Gemius rudens blogu topam 2017

Starptautiskais interneta izpētes uzņēmums Gemius informē, ka šī gada novembrī norisināsies blogu mērījumi, pēc kuriem tiks veidots ikgadējais rudens blogu tops. Latvijas blogeri ir aicināti pieteikties bezmaksas statistikas mērījumiem līdz 31. oktobrim. 

Blogeri tiek aicināti piedalīties bezmaksas statistikas mērījumos, rakstot uz e-pastu anete.fronta@gemius.com vai contact@gemius.lv un norādot bloga īpašnieka vārdu, uzvārdu, bloga web adresi, kā arī blogā pārstāvēto tematiku līdz 31.oktobrim.

Tiem blogu īpašniekiem, kas jau iepriekš ir ņēmuši dalību topā un kam mērījumu kodi blogā jau ir izvietoti, otrreiz nav jāpiesakās.

Gemius blogu mērījumi tiek veikti divas reizes gadā – aprīlī un novembrī, tādējādi atspoguļojot pavasara un rudens tendences Latvijas blogosfēras attīstībā.

Blogeriem, kas ieinteresēti pieteikties, svarīgi zināt, ka mērītas tiek tikai lapas, kuru skriptos var ievietot kodu, tādējādi izslēdzot vietnes, kas atrodas uz wordpress.com serveriem, turklāt aktuāli ir četri izvirzītie kritēriji, pēc kā vadoties tiks izvērtēta pieteiktā bloga atbilstība pētījumam:

  1. Tas nevar būt komercuzņēmuma blogs;
  2. Orģinālsaturam ir jādominē;
  3. Autorība. Bloga autoram jābūt zināmam – sadaļa “Par mums” vai paraksts zem raksta;
  4. Gemius kods mēra visu lapu nevis atsevišķu sadaļu „blogs”.

Gemius Latvia patur tiesības izvērtēt blogā publiskoto saturu un nepievienot tādus blogus, kuru saturs tiks uzskatīts par neatbilstošu Latvijas likumdošanai un sabiedrībā vispārpieņemtajām normām un ētikai.

Mērījumos tiek apskatītas vairākas metrikas – auditorijas (real users) skaits, lapu skatījumu (page views) skaits, viena lietotāja vidēji pavadītais laiks blogā un citi rādītāji. Pats tops tiek veidots, balstoties uz apmeklētāju skaitu konkrētajā mēnesī.

gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus.  gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. 

To clipboard> Drukuj

Satura veids

notikumi

Nozare

Izklaide

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli