atslēgvārdi

atslēgvārdi
2015-04-10 14:03

Skatītākie TVplay raidījumi februārī, 2015

Skatītākie TVplay raidījumi februārī, 2015

Kā liecina interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma Gemius dati, ir pieaudzis TVplay video satura skatītāju skaits. Vidēji viens lietotājs TVplay raidījumus vērojis 4 stundas mēnesī. Gan sieviešu, gan vīriešu vidū vieni no populārākajiem raidījumiem – seriāls „UgunsGrēks” un sarunu šovs „Sokolovs par seksu”, kura auditorija mēneša laikā pieaugusi uz pusi.

Februārī TVplay raidījumus skatījušies 170 900 interneta lietotāji, kas ir par 6 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, liecina gemiusStreamAudience dati. Populārākais raidījums TVplay video satura skatītāju vidū ir Latvijas televīzijas seriāls „UngunsGrēks” ar 61 800 skatītājiem (salīdzinot ar janvāri, auditorija pieaugusi par 22 procentiem). Otrs skatītākais ir skandalozā fotogrāfa Aleksandra Sokolova šovs „Sokolovs par seksu” – to februārī skatījušies 31 700 lietotāji (+ 51 procents). Savukārt trešais skatītākais - raidījums „Bez Tabu”, kas spējis piesaistīt tik pat lielu skatītāju auditoriju kā janvārī - teju 31 000 skatītājus.

Starp Top 3 skatītākajiem raidījumiem lielāko skatītāju skaita pieaugumu piedzīvojis tieši šovs „Sokolovs par seksu”. Kā rāda dati, vairāk kā puse (55 procenti) no šova skatītājiem ir sievietes. To starpā visvairāk šovu skatās sievietes vecumā no 15 līdz 24 gadiem (20 procenti), kā arī vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem (14 procenti). Līdzīga tendence novērojama arī starp vīriešiem - procentuāli lielākā skatītāju daļa ir vecumā no 15 līdz 34 gadiem (29 procenti).

Kā rāda dati, no datoriem viens lietotājs skatījies TVplay raidījumus vidēji 4 stundas un 9 minūtes mēnesī. Laika ziņā skatītākais bijis Turcijas seriāls „Gumusas stāsts”, ko viens skatītājs vērojis vidēji 5 stundas un 53 minūtes. Otrs skatītākais – detektīvseriāls „Komisārs Reksis” ar 4 stundām un 33 minūtēm, bet trešais – amerikāņu seriāls „Intrigante” ar 4 stundām un 17 minūtēm.

Savukārt lielākais viena skatījuma ilgums novērots TVplay raidījumu sadaļā "Filmas", kurā ietilpst tādas filmas kā "Krēsla", "Rozā pantēra", "Zāģis", "Solis augšup" un citas filmas (latviešu valodā), kā arī "12 месяцев" un "Tри плюс два" (krievu valodā). Viens lietotājs filmas vērojis vidēji 51 minūti, kas ir lielākais viena skatījuma ilgums. Vairāk kā pusstundu (31 minūti) skatītāji veltījuši arī šova "Vecpuisis 10" vērošanai. 25 minūtes vienā skatījuma reizē veltītas sadziedāšanās šovam "Sanācies, sadziediet!", kā arī detektīvseriālam "Mis Mārpla". 

Kā rāda dati, sievietes vērojušas TVplay video saturu vidēji 4 stundas un 52 minūtes mēnesī. Populārākie raidījumi sieviešu starpā februārī bija seriāls „UngunsGrēks” (38 500 skatītāji), kā arī raidījums „Bez Tabu” (18 600 skatītāji) un televīzijas šovs „Sokolovs par seksu” (17 500 skatītāji).

Tikmēr vīrieši TVplay.lv raidījumus ir skatījušies vidēji 3 stundas un 17 minūtes mēnesī. Līdzīgi kā sievietēm, populārākais raidījums vīriešu starpā ir seriāls „UgunsGrēks” (23 300 skatītāji). Otrs visvairāk skatītais ir „Hokejs KHL” (15 500 skatītāji), bet trešais – šovs „Sokolovs par seksu” (14 300 skatītāji).

Kā jau minēts, februārī TVplay video saturu skatījušies vairāk lietotāju, nekā tie, kas apmeklējuši vietni www.tvplay.lv. Pēc gemiusAudience datiem, februārī interneta vietni tvplay.lv apmeklējuši 170 400 interneta lietotāji. Tikmēr gemiusStreamAudience dati uzrāda, ka tvplay.lv video saturu skatījušies 170 900 interneta lietotāji, kas nozīmē, ka lietotāji piekļūst video saturam arī ārpus tvplay.lv lapas.

gemiusStreamAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo video skatītāju skaitu un auditorijas sociāli demogrāfiskos rādītājus. Latvijā starptautiskā TV grupa „MTG Group” ir pirmie, kas izmanto šī pētījuma sniegtās priekšrocības.

Informāciju sagatavoja,

Elīna Platonova

elina.platonova@gemius.com

To clipboard> Drukuj

Nozare

Izklaide, Mediji

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli