atslēgvārdi

atslēgvārdi
2019-02-13 07:26

Gemius publicē Interneta lapu TOP 20 janvārī, 2019

Starptautiskais interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmums Gemius publicējis Latvijas interneta lietotāju apmeklētāko vietņu Top 20 janvārī. Apmeklētāju pieaugumu no datoriem uzrādījušas gandrīz visas Topa vietnes. Savukārt ievērojamus auditorijas pieaugumus visās platformās uzrādījuši portāli bb.lv un lvportals.lv.

Kopējā statistika visās platformās

 

Kopējās statistikas Top 3 janvārī no visām platformām, t.i., no datoriem, mobiliem telefoniem, planšetdatoriem un mobilajām aplikācijām kopā, ir attiecīgi ziņu portāls delfi.lv ar 811 000 apmeklētājiem jeb Real Users, multifunkcionālais portāls inbox.lv ar 807 000 apmeklētājiem un ziņu portāls tvnet.lv ar 787 000 apmeklētājiem. Ceturtajā vietā no visām platformām kopā ir ziņu un izklaides portāls skaties.lv ar 531 000 interneta lietotājiem, bet Top pieci noslēdz ziņu portāls jauns.lv ar 508 000 apmeklētāju lielu auditoriju.

Procentuāli lielāko auditorijas pieaugumu uzrādījusi vietne lvportals.lv ar +22 procentiem, tādējādi pakāpjoties par četrām pozīcijām un ieņemot janvāra Topa 15. vietu. Ievērojamus un procentuāli lielus Real User pieaugumus uzrādījušas arī tādas lapās kā veselības portāls medicine.lv (+20 procenti), tiesību aktu portāls likumi.lv (+19 procenti), ziņu portāls bb.lv (+19 procenti) un nekustamo īpašumu portāls city24.lv (+18 procenti). Skaitliski lielāko auditorijas pieaugumu uzrādījusi vietne bb.lv ar +73 000 apmeklētājiem no visām platformām kopā. Savukārt procentuāli un skaitliski lielāko auditorijas kritumu uzrādījusi sociālā tīmekļa vietne draugiem.lv ar -3 procentiem jeb -11 000 apmeklētāju lielu kritumu janvārī.

“LV portāls (lvportals.lv), tāpat kā vietnes likumi.lv un juristavards.lv, ir daļa no “Latvijas Vēstneša” platformas. 2018. gadā publiskojām LV portāla jauno versiju un ieviesām tā tagadējo zīmolu, vienlaikus mērķtiecīgi paplašinot kvalitatīva satura piedāvājumu. Auditorijas straujāks pieaugums iezīmējās jau pērn. Arī janvāra dati par apmeklētību ir pārliecinošs signāls, ka LV portāls pilnveidotā veidolā, funkcionalitātē un saturā kalpo iedzīvotājiem kā noderīgs un uzticams informācijas avots. Piemēram, janvārī lietotāji īpaši daudz izmantoja jaunās tematiskās sadaļas – #spēkāno2019 un arī “Brexit”,” norāda “Latvijas Vēstneša” Attīstības un projektu daļas vadītāja Ilze Apine.

“Janvārī, kad sabiedrībā ir paaugstināts pieprasījums pēc skaidras, saprotamas informācijas par tiesību aktu izmaiņām un pēc pašiem tiesību aktiem, ļoti laba apmeklētība bijusi gan LV portālam, gan tiesību aktu vietnei likumi.lv. Turklāt abu saturs ir sasaistīts, proti, lietojot tiesību aktu, iedzīvotājam dokumenta atvērumā ir saites uz “Saistītie dokumenti", tajā skaitā - uz skaidrojumiem, savukārt  izmantojot LV portāla publikācijas, piemēram, skaidrojumus vai e-konsultācijas, lietotājam klikšķa attālumā ir izeja uz attiecīgo tiesību aktu vai pat konkrētu likuma pantu.”

Apmeklējumi no datoriem

 

No datoriem visbiežāk apmeklētākā interneta vietne janvārī ir portāls inbox.lv ar 667 000 Real Users. Otrajā vietā ierindojas delfi.lv ar 591 000 lasītājiem, bet trešajā – tvnet.lv ar 513 000 apmeklētāju lielu auditoriju.  Ceturtajā vietā un pakāpjoties par vienu pozīciju datoru Topā ir vietne jauns.lv ar 280 000 Real Users, bet Top pieci noslēdz portāls skaties.lv ar 264 000 apmeklētājiem no datoriem.

Auditorijas pieaugumus no datoriem uzrādījušas gandrīz visas Top 20 vietnes. Portāls medicine.lv janvārī uzrādījis procentuāli lielāko auditorijas kāpumu ar +32 procentiem, tādējādi atgriežoties datoru Topā un ieņemot 19. vietu. Papildus jāatzīmē portāls city24.lv, kas no datoriem uzrādījis +30 procentu lielu apmeklētāju pieaugumu, nonākot datoru apmeklētāju Topa 15. pozīcijā, kas ir par četrām vietām augstāk nekā decembrī. Kā arī +28 procentu pieaugumu uzrādījusi vietne lvportals.lv, tādējādi pakāpjoties par piecām pozīcijām un janvārī ieņemot datoru Topa 13. vietu. Procentuāli un skaitliski lielāko auditorijas kritumu uzrādījis portāls draugiem.lv ar -2 procentiem jeb -5 000 apmeklētājiem.

Apmeklējumi no mobilajām ierīcēm

 

Pirmajā vietā apmeklējumos no mobilajām ierīcēm jeb no mobilajiem telefoniem, planšetdatoriem un mobilajām aplikācijām kopā ir vietne delfi.lv ar 723 000 lasītājiem, kam seko tvnet.lv ar 664 000 apmeklētājiem, bet Top 3 noslēdz inbox.lv ar 472 000 apmeklētāju lielu auditoriju. Kā arī jāatzīmē laika ziņu portāls gismeteo.lv, kas ar 106 000 apmeklētājiem atgriežas janvāra mobilo ierīču apmeklētāju Topā un ieņem tā 20. vietu.

Procentuāli un skaitliski lielāko auditorijas pieaugumu no mobilajām ierīcēm uzrādījusi vietne bb.lv ar +20 procentiem jeb +59 000 Real Users, tādējādi pakāpjoties no mobilo ierīču apmeklētāju Topa 11. vietas uz 8. vietu janvārī. Procentuāli lielākos auditorijas kritumus uzrādījušas vietnes draugiem.lv un kurpirkt.lv ar -7 procentiem katrā. Savukārt skaitliski lielāko auditorijas kritumu no mobilajām ierīcēm novērots portāla draugiem.lv ar -16 000 apmeklētājiem.

 

Top 20 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas janvārī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

To clipboard> Drukuj

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Komentārs:

Ilze Apine

"Latvijas Vēstnesis" Attīstības un projektu vadības daļas vadītāja

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli