atslēgvārdi

atslēgvārdi
2018-01-19 07:50

Gemius rudens blogu tops 2017

Interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmums Gemius ir publicējis sezonālo blogu topu par 2017. gada novembra datiem. Ievērojams apmeklētāju skaita pieaugums auto ziņu blogam autodroms.lv nodrošina otro vietu, tomēr nemainīgs līderis joprojām tehnoloģiju blogs kursors.lv.

Gadu no gada novērots, ka apmeklētāju aktivitāte rudens periodā ir zemāka nekā pavasara mērījumos, tāpēc arī pirmā desmitnieka blogi saskārušies ar lasītāju skaita samazināšanos. Tā piemēram, pirmajā vietā esošais kursors.lv piedzīvojis auditorijas kritumu par 16 procentiem, taču ar 33 600 lasītājiem tas joprojām ir stabils blogu topa līderis. Novembra pārsteigums šoreiz Ginta Gavera auto ziņu blogs autodroms.lv, kas kopš pavasara pakāpies par 20 vietām kopējā apmeklētāju skaita ziņā un ar 11 600 lasītājiem ierindojies otrajā pozīcijā.

«Kā jebkurā dzīves situācijā, arī darbs interneta vidē ļoti lielā mērā ir atkarīgs no veiksmes. Tomēr bez mērķtiecīga darba, veiksme vien nepalīdzēs. Mēs nekad neesam centušies «sakrāt» pēc iespējas lielāku auditoriju ķeksīša pēc. Daudz svarīgāk ir nonākt pie tiem, kam mūsu darbs ir interesants, noderīgs vai pat vajadzīgs. Sasniegtais rezultāts gluži vienkārši ir apliecinājums, ka ejam pareizā virzienā!» komentē autodroms.lv autors Gints Gavers.

Trešajā vietā ar 10 800 apmeklētājiem atrodas teoloģiski izklaidējošais blogs ebaznica.lv, kas pavasara topa rezultātos bija otrajā vietā un nebeidz raisīt diskusijas par atbilstību bloga konceptam.

Kā nozīmīgus jaunpienācējus vērts atzīmēt Almazas Pirhas rakstīto skaistuma un modes blogu 3ade.lv,kas ar iesapidīgu lasītāju skaitu (10 700 apmeklētāji) atrodams augstajā 4.vietā.Tāpat jāizceļ ģimenes blogs par harmonisku dzīvošanu un zero waste piekopšanu seekthesimple.com, kas ar 6100 apmeklētājiem noslēdz pirmo desmitnieku.

Kopumā pirmajā divdesmitniekā vērojama veselīga konkurence starp recepšu blogiem, kur garsigalatvija.lv joprojām kā populārākais (9500 apmeklētāji), bet auditorijai palielinoties par +20 procentiem, desmitniekam pietuvojies recepšu blogs naskoties.com (+ 6100 apmeklētāji). Turpat līdzās kikasvirtuve.lv ar 5900 apmeklētājiem un krustnaglina.lv (4000 apmeklētāji).

Ar visu blogu topa reitingiem pēc auditorijas lieluma, blogā veiktajiem interneta lapu skatījumiem, viena lietotāja pavadītā laika un citiem rādītājiem apmeklējumos no dažādām platformām iespējams iepazīties Visu platformu dati 2017.

Gemius blogu topu publicē divas reizes gadā un šis ir vienīgais šāda veida pētījums Latvijā, kas vienkopus apkopo datus par Latvijas blogu auditorijas apmēriem. Tops veidots, balstoties uz  interneta lietotājiem vecumā no 7 līdz 74 gadiem, kas izmantojot datorus, mobilos telefonus un plašetdatorus apmeklējuši kādu no mērītajiem blogiem.

Plašāku informāciju par rezultātiem un apkopotajiem datiem var iegūt rakstot uz e-pastu contact@gemius.lv. Blogu īpašnieki, kas vēlas ņemt dalību nākamajos blogu topa mērījumos, aicināti pieteikties, rakstot uz augstāk minēto e-pastu vai anete.fronta@gemius.com

Gemius - starptautisks interneta pētniecības uzņēmums, kas piedāvā profesionālus pētniecības risinājumus, analīzi un rekomendācijas tiešsaistes vidē bāzētiem uzņēmumiem. Uzņēmuma piedāvātie risinājumi ir ikdienas darbības pamatā vairāk kā divos tūkstošos uzņēmumu dažādos tirgus sektoros visā pasaulē. Dibināts 1999. gadā, Gemius šobrīd darbojas vairāk kā 30 tirgos Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā. Pētījumos tiek izmantota uzņēmuma izstrādātie metodoloģiskie risinājumi, kas ir saskaņoti ar starptautiski atzīto ICC/ESOMAR kodeksu. Vairāk: www.gemius.lv.

To clipboard> Drukuj

Satura veids

notikumi

Nozare

Izklaide

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli