atslēgvārdi

atslēgvārdi
2019-01-16 06:38

Gemius rudens blogu tops 2018

Interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmums Gemius publicējis sezonālo blogu topu ar 2018. gada novembra datiem. Nemainīgs līderis visās platformās arī rudenī ir tehnoloģiju blogs kursors.lv. Atgriežoties blogu mērījumos un ieņemot Topa otro vietu ir veselīga dzīvesveida blogs tava-pasaule.lv, bet trešajā – ebaznica.lv.

Gemius rudens blogu topa mērījumi rāda, ka 2018. gadā interneta lietotāji aktīvāk izvēlējušies apmeklēt blogus rudens mēnešos. Novembrī Top 20 blogus apmeklēja vairāk kā 153 000 Latvijas interneta lietotāju.

Topa līdera pozīcijā nemainīgi atrodas Kristapa Skuteļa tehnoloģiju blogs kursors.lv ar 37 000 apmeklētājiem no visām platformām kopā, t.i., no datoriem, mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem kopā. Pēc neilga pārtraukuma blogu topa mērījumos atgriežas veselīgā dzīvesveida blogs tava-pasaule.lv, kas rudens blogu Topā ieņem otro vietu ar 26 000 Real Users. Savukārt trešajā vietā un krītot par vienu pozīciju atrodas teoloģiski izklaidējošais blogs ebaznica.lv ar 12 000 lasītājiem.

Ceturtajā vietā un pakāpjoties par četrām pozīcijām atrodas latviskā dzīvesstila un identitātes blogs garsigalatvija.lv ar 11 000 apmeklētājiem. Topa piektajā vietā nemainīgi atrodas veselīga dzīvesveida blogs topivesels.lv, kas rudenī sasniedzis 11 000 lasītājus.

“Kad 2012. gada vasarā tika izveidots pirmais bloga ieraksts, man pat sapņos nerādījās, ka pēc laika tam būs tik liela auditorija. Vienkārši bija vēlme dalīties ar informāciju, kas pašai šķiet interesanta, noderīga un praktiski pielietojama. Lai arī sākumā mans dzīvesbiedrs uz šo hobiju skatījās visai skeptiski, nu arī viņš aktīvi līdzdarbojas projekta attīstīšanā un lielā mērā pateicoties viņam blogs turpina priecēt lasītājus. Tava-pasaule.lv ir mūsu sirdsdarbs, kurā ieguldām milzīgi daudz enerģijas, noteikti tāpēc arī tik labs rezultāts. Paldies Gemius blogu topam par iespēju novērtēt sasniegto. Noteikti iesaku tiem Latvijas blogeriem, kas vēl nav piedalījušies Gemius pētījumos, nekautrēties un pieteikt sevi,” komentē bloga tava-pasaule.lv īpašniece Kristīne Kleinberga.

Jāatzīmē arī dzīvesveida blogs slowyogalife.com, kas rudens blogu topa mērījumos sasniedzis 4 000 apmeklētājus, kas ir divreiz vairāk nekā pavasara mērījumos. Papildus jāatzīmē arī blogu topa jaunpienācējs dzīvesstila blogs amazingmrtom.blogspot.com, kas ierindojies rudens bloga Topa 17. vietā ar 3 000 apmeklētājiem.

Tāpat kā kopējās statistikas Topā, arī apmeklējumos no datoriem un mobilajām ierīcēm līderpozīcijā atrodas kursors.lv ar attiecīgi 15 000 apmeklētājiem no datoriem un 25 000 lasītājiem no mobilajām ierīcēm (mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem kopā). Otrajā vietā ar 11 000 apmeklētājiem no datoriem un 17 000 Real Users no mobilajām ierīcēm ir blogs tava-pasaule.lv. Topa trešajā vietā apmeklējumos no datoriem ir blogs ebaznica.lv ar 8 000 lasītājiem, taču mobilo ierīču Top 3 noslēdz blogs garsigalatvija.lv ar 7 000 apmeklētājiem.

 

Ar visu blogu topa reitingiem pēc auditorijas lieluma, blogā veiktajiem interneta lapu skatījumiem, viena lietotāja pavadītā laika un citiem rādītājiem apmeklējumos no dažādām platformām iespējams iepazīties 2018. gada rudens blogu topa datu apkopojumā.

Gemius blogu topu datus apkopo un publicē divas reizes gadā – aprīlī un novembrī. Šis ir vienīgais šāda veida pētījums Latvijā, kas vienkopus apkopo datus par Latvijas blogu auditorijas apmēriem. Tops veidots, balstoties uz  interneta lietotājiem vecumā no 7 līdz 74 gadiem, kas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un plašetdatorus, apmeklējuši kādu no mērītajiem blogiem. Turklāt ir aktuāli četri izvirzītie kritēriji, pēc kā vadoties tiek izvērtēta pieteiktā bloga atbilstība pētījumam, t.i., tas nevar būt komercuzņēmuma blogs, oriģinālsaturam ir jābūt dominējošajam, bloga autoram ir jābūt zināmam (piemēram, sadaļā “Par mums” vai ar parakstu zem raksta), kā arī Gemius kods veic mērījumus visā lapā, nevis atsevišķā “bloga” sadaļā.

Plašāku informāciju par rezultātiem un apkopotajiem datiem var iegūt rakstot uz e-pastu contact@gemius.lv. Blogu īpašnieki, kas vēlas ņemt dalību nākamajos blogu topa mērījumos, aicināti pieteikties, rakstot uz augstāk minēto e-pastu vai evita.nagle@gemius.com.

Gemius - starptautisks interneta pētniecības uzņēmums, kas piedāvā profesionālus pētniecības risinājumus, analīzi un rekomendācijas tiešsaistes vidē bāzētiem uzņēmumiem. Uzņēmuma piedāvātie risinājumi ir ikdienas darbības pamatā vairāk kā divos tūkstošos uzņēmumu dažādos tirgus sektoros visā pasaulē. Dibināts 1999. gadā, Gemius šobrīd darbojas vairāk kā 30 tirgos Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā. Pētījumos tiek izmantota uzņēmuma izstrādātie metodoloģiskie risinājumi, kas ir saskaņoti ar starptautiski atzīto ICC/ESOMAR kodeksu. Vairāk: www.gemius.lv.

To clipboard> Drukuj

Valsts

Latvija

Komentārs:

Kristīne Kleinberga

Bloga tava-pasaule.lv īpašniece

Bloga tava-pasaule.lv īpašniece

Rādīt visus eksperta rakstus

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli