atslēgvārdi

atslēgvārdi
2015-06-22 10:53

Interneta lapu Top 25 maijā, 2015

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis no datoriem apmeklētāko interneta lapu Top 25 maijā.Pasaules čempionāts hokejā un jaunas satura sadaļas izveide atstājusi pozitīvu iespaidu uz ziņu un izklaides portāla skaties.lv auditoriju. Cilvēkiem aktīvi interesējoties par vasaras laika apstākļiem, turpina pieaugt arī laika prognožu vietnes gismeteo.lv auditorija.Vairākiem portāliem jauns apmeklētāju skaita rekords. 

Starp visām Top 25 interneta lapām procentuāli lielāko auditorijas kāpumu maijā piedzīvo ziņu un izklaides portāls skaties.lv. Portāla auditorija ir augusi par 39 procentiem, piesaistot rekordaugstu apmeklētāju skaitu – kopā 324 800 lietotājus. Tādējādi portāls ir pakāpies uz topa 8.vietu. 

Kā vienu no iemesliem auditorijas kāpumam var minēt faktu, ka kopš aprīļa beigām zem domēna skaties.lv tika izvietota video vietne tvplay.lv. Iemeslu šādai rīcībai skaidro Sniedzīte Vilmane, MTG Latvia Digitālās attīstības vadītāja: 

"MTG mērķis ir nodrošināt satura pieejamību lietotajiem ērtā laikā un formātā. Lietotāju pieprasījums pēc satura video formāta būtiski palielinās, tāpēc mums kā satura veidotājiem ir īpaši svarīgi to nodrošināt. Apvienojot Skaties.lv un TVPlay.lv risinājumu kvalitātes, mēs spējam sasniegt daudz plašāku lietotāju loku un radīt viņu interesēm atbilstošu saturu. Maijā, papildus izklaides un ziņu saturam, interneta lietotāji īpaši novērtējuši portāla sporta notikumu atspoguļojumu un Skaties.lv jauno sieviešu sadaļu. Lielākā sporta aktualitāte bija Pasaules čempionāts hokejā, kura laikā pirmo reizi Latvijā skaties.lv piedāvāja baudīt svarīgākos spēļu momentus atkārtojumā jau piecas minūtes pēc notikuma.”

Gluži kā mēnesi iepriekš, par 17 procentiem audzis laika prognožu vietnes gismeteo.lv lietotāju skaits. Portāls sasniedzis 207 100 lietotāju auditoriju un pakāpies topā par piecām vietām. Par 15 procentiem audzis arī Latvijas Sabiedrisko Mediju portāla lsm.lv apmeklētāju skaits – kopā portālu apmeklējuši 258 800 lietotāji. Gan gismeteo.lv, gan lsm.lv šis ir jauns apmeklētāju skaita rekords. 

Maijā audzis arī Top 3 populārāko interneta lapu apmeklētāju skaits. Latvijas populārākās interneta lapas inbox.lv auditorijas apjoms maijā sasniedzis 900 000 lietotāju slieksni. No pirmās vietas tikai nedaudz atpaliek ziņu portāls delfi.lv, kas maijā labojis savu auditorijas rekordu un piesaistījis 890 100 apmeklētājus. Līdz šim lielāko apmeklētāju skaitu no datoriem sasnieguši arī ziņu portāli tvnet.lv/apollo.lv – kopā 851 400 lietotājus. 

Par 11 procentiem mazāka auditorija maijā apmeklējusi Latvijas lielāko ģimenes portālu mammamuntetiem.lv. Kopā piesaistīti 157 200 lietotāji vecumā no 7 līdz 74 gadiem. 

Maijā visas Top 25 interneta lapas no datoriem apmeklējuši 1 446 411 lietotāji vecumā no 7 līdz 74 gadiem. 

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas maijā piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita, lappušu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

Informāciju sagatavoja,

Elīna Platonova

elina.platonova@gemius.com

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Komentārs:

Sniedzīte Vilmane

MTG Latvia Digitālās attīstības vadītāja

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli