atslēgvārdi

atslēgvārdi
2015-10-26 09:01

Interneta lapu Top 25 septembrī, 2015

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis no datoriem apmeklētāko interneta lapu Top 25 septembrī. Pēc auditorijas krituma augustā, lielākā daļa ziņu portālu spējuši uzlabot rādītājus, piesaistot jaunus lietotājus. Topā vērojami arī sezonālie kāpumi, tostarp lielākais auditorijas pieaugums – tiesību aktu vietnei likumi.lv.

Septembrī lietotāju skaits ir audzis lielākajai daļai ziņu portālu. Par 8 procentiem vairāk lietotāju piesaistījis Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv (243 100 lietotāji). Auditorija augusi arī ziņu un izklaides portālam skaties.lv (+ 6 procenti), kā arī ziņu portāliem diena.lv (+ 6 procenti) un la.lv (+ 5 procenti). 

Salīdzinot ar augustu, lietotāju skaits kāpis arī ziņu portāliem tvnet.lv/apollo.lv (821 800 apmeklētāji). Tvnet.lv/apollo.lv topā ieņem stabilu trešo vietu un to no otrās vietas ieguvēja, ziņu portāla delfi.lv (839 100 lietotāji), šķir 17 000 lietotāju slieksnis. 

Procentuāli lielāko auditorijas kāpumu starp visām Top 25 interneta lapām septembrī ir piedzīvojusi Latvijas Republikas tiesību aktu vietne likumi.lv. Vietnes auditorija augusi par 15 procentiem, kopā piesaistot 187 000 lietotājus no datoriem. Kā skaidro Ilze Apine, "Latvijas Vēstnesis" Attīstības un projektu vadības daļas vadītāja, lietotāju interesei par valsts vietnes likumi.lv saturu ir sezonāls raksturs un auditorijas pieaugumam septembrī pamatā bijuši vairāki iemesli:

„Atšķirībā no vasaras mēnešiem septembrī iedzīvotājiem nozīmīgi pieaug vajadzība pēc šādas informācijas darba un studiju nolūkos vai personīgu jautājumu risināšanā. Lietotāju kāpumu ietekmē arī redakcijas ieguldītās pūles sociālajos tīklos, informējot par jaunajiem tiesību aktiem un to izmaiņām. Kā trešais faktors jāizceļ atdeve no SEO (mājaslapas optimizācija, atbilstoši meklētājsistēmu prasībām) pilnveides un arī lietojamības nianšu pieslīpēšana, nodrošinot vēl ērtāku vidi."

Atsaucoties uz lietotāju interesi par likumi.lv saturu, I.Apine kā septembrī visvairāk skatīto tiesību aktu min Darba likumu, kas arī kopumā ir visvairāk skatītais un izmantotais dokuments. 

Sezonalitātes ietekmē par 8 procentiem lielāku lietotāju skaitu piesaistījis arī darba sludinājumu portāls cv.lv (113 300 lietotāji), tādējādi atgriežoties starp Top 25 interneta lapām. Salīdzinot ar augustu, par 5 procentiem vairāk lietotāju apmeklējuši arī datu glabāšanas un apmaiņas vietni failiem.lv. 

Septembra topā vislielākais auditorijas kritums skāris laika prognožu vietni gismeteo.lv (- 14 procenti). Salīdzinot ar augustu, par 10 procentiem mazāka auditorija apmeklējusi arī mūsdienīgo ziņu portālu skats.lv un uzziņu portālu 1188.lv. 

Top 25 septembrī atstāj sporta ziņu portāls sportacentrs.com, kā arī tehnisku iemeslu dēļ topā netiek iekļauts sociālais portāls draugiem.lv. 

Septembrī internetam no datoriem pieslēgušies un Top 25 interneta lapas kopā apmeklējuši 1 350 410 lietotāji vecumā no 7 līdz 74 gadiem. 

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas septembrī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita, lappušu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

Informāciju sagatavoja,

Elīna Platonova

elina.platonova@gemius.com

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Komentārs:

Ilze Apine

"Latvijas Vēstnesis" Attīstības un projektu vadības daļas vadītāja

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli