atslēgvārdi

atslēgvārdi
2016-08-11 10:21

Kas apmeklē reģionālos portālus?

Starptautiskais interneta izpētes un konsultācijas uzņēmums Gemius pirmo reizi publicējis sociāli demogrāfiskos datus par Latvijā apmeklētāko reģionālo ziņu portāliem. Dati rāda, ka lasītākais reģionālais portāls ir liepajniekiem.lv, taču visilgāk interneta lietotāji izvēlas uzkavēties ziņu vietnē aluksniesiem.diena.lv.

Lai akcentētu reģionālo portālu nozīmi, Gemius veicis padziļinātu interneta lietotāju sociāli demogrāfiskā profila analīzi par lasītākajiem vietējo ziņu portāliem. Šī gada jūnijā Top 10 reģionālos portālus apmeklējuši 224 528 lietotāji, no kuriem gandrīz trešdaļu veido portāla liepajniekiem.lv auditorija (74 752 apmeklētāji). 

“Portāls liepajniekiem.lv savā darbībā vienmēr galveno akcentu licis uz kvalitatīvu un unikālu saturu, un to gadu gaitā ir novērtējuši mūsu lasītāji. Satura bagātību spējam nodrošināt ar savu žurnālistu darbu, kā arī cieši sadarbojoties ar laikrakstu „Kurzemes Vārds”. Stabili lielā auditorija ir pievilcīga gan reklāmas aģentūrām, gan vietējiem reklāmdevējiem, un tas dod mums iespēju piedāvāt arvien jaunus produktus un atrast katram piemērotāko un izdevīgāko reklāmas pakalpojumu” komentē liepajniekiem.lv galvenais redaktors Pauls Kaufmanis.

Procentuāli visvairāk sieviešu apmeklē vietnes daugavpils.pilseta24.lv (77 procenti) un balvi.pilseta24.lv (74 procenti). Savukārt procentuāli lielākais vīriešu īpatsvars interesējas par ziņām Kurzemē un Zemgalē, kur portāli talsi.pilseta24.lv un dobele.pilseta24.lv piesaista attiecīgi 57 procentus un 51 procentu lielu vīriešu auditoriju. Starp Top 10 apmeklētākajiem portāliem vīrieši visaktīvāk lasa Zemgales reģionālo portālu zz.diena.lv (44 procenti), savukārt sievietes biežāk sastopamas valmiera.pilseta24.lv (69 procenti).

Ceturtā daļa jeb 25 procenti no ziņu portālu apmeklētājiem ir vecumā no 45 līdz 54 gadiem. No Top 10 apmeklētākajiem reģionālajiem portāliem lielākais auditorijas īpatsvars vecuma kategorijā no 45 līdz 55+ ir Gulbenes novada portālā dzirkstele.diena.lv (46 procenti). Mazāko auditorijas daļu (3 procenti) veido bērni un pusaudži vecumā no 7 līdz 14 gadiem. Lielākais bērnu un jauniešu īpatsvars (gandrīz 13 procenti) jūnijā tika novērots starp Bauskas novada iedzīvotājiem, apmeklējot bauskasdzive.diena.lv portālu. Kopējā topā Valmieras reģionu pārstāv divi portāli- valmiera.pilseta24.lv un valmieraszinas.lv, kur dati norāda uz auditorijas atšķirībām dažādās vecuma grupās. Piemēram, portālu valmiera.pilseta24.lv biežāk apmeklē interneta lietotāji vecuma grupā no 45 līdz 55+ gadiem (41 procents), kamēr valmieraszinas.lv ir aktuālāks jaunākai auditorijai vecumā no 15 līdz 34 gadiem (39 procenti). Kopā abiem šiem portāliem vidēji mēnesī ir 32 000 apmeklētaju liela auditorija, no kuriem vairāk kā 6000 lietotāju izvēlas aktualitātes uzzināt gan vienā, gan otrā ziņu vietnē.

Aplūkojot datus par ziņu portālu auditorijas izglītības līmeni, novērojams, ka vidēji 29 procenti lasītāju ieguvuši vidējo vai vidējo specializēto izglītību. Starp Top 10 apmeklētāko portālu apmeklētājiem, kam iegūta augstākā izglītība 34 procenti izvēlas pārlūkot ziņas vietnē aluksniesiem.diena.lv un 33 procenti  atzīst portāla vamieraszinas.lv saturu. Arī apmēram trešdaļa (32 procenti) rekurzeme.diena.lv un dzirksetele.diena.lv apmeklētāji ieguvuši augstāko izglītību.

Tops veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas izmantojot datorus. Topā iekļautas tās internetalapas, kas jūnijā piedalījās  gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita no datoriem, lapu skatījumu skaita (page views) un sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču gemiusAudience vietnē www.audience.gemius.lv

To clipboard> Drukuj

Nozare

LV_Industry

Valsts

LV_Valsts

Komentārs:

Pauls Kaufmanis

liepajniekiem.lv galvenais redaktors

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli