atslēgvārdi

atslēgvārdi
2021-10-28 08:43

Pandēmijas laikā spkc.gov.lv apmeklējums no datoriem pieaudzis pat sešas reizes

Pandēmijas laikā spkc.gov.lv apmeklējums no datoriem pieaudzis pat sešas reizes

Interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmums Gemius publicējis valsts nozīmes iestāžu vietņu ar paplašinājumu gov.lv TOP 15 apmeklējumā no datoriem. Dati par septembri liecina, ka populārākā ir Valsts ieņēmumu dienesta vietne. Tikmēr pirmajā desmitniekā lielākoties ierindojas ar veselības aprūpi saistītu institūciju mājas lapas, bet Slimību profilakses un kontroles centra vietnes spkc.gov.lv apmeklējums pandēmijas laikā pieaudzis pat sešas reizes.

Septembrī valsts iestāžu vietņu topu atklāj Valsts ieņēmumu dienesta vietne vid.gov.lv ar 187 000 lietotājiem no datoriem, to skaitā 131 000 Real Users, kas apmeklējuši Elektroniskās deklarēšanās sistēmu eds.vid.gov.lv. Ar 96 000 apmeklētājiem pagājušajā mēnesī otrajā pozīcijā seko Slimību profilakses un kontroles centra vietne spkc.gov.lv. Salīdzinot SPKC vietnes apmeklējumu ar datiem pirms pandēmijas, 2019. gada septembrī vietni bija apmeklējuši 20 000 lietotāju, kas ir gandrīz piecas reizes mazāk nekā šogad septembrī. Tomēr rekordaugstu apmeklējumu vietne sasniedza Covid-19 pandēmija sākumā – 2020. gada martā, kad lapu apmeklēja 122 000 Real Users no datoriem. Jāatzīmē, ka septembrī 81 procents spkc.gov.lv auditorijas bija sievietes, bet 85 procentu lietotāju ģimenē lietotā valoda ir latviešu.

Arī citas ar veselības aprūpi saistītu valsts institūciju vietnes septembrī ierindojas starp TOP 5 vietnēm. Kā trešā apmeklētākā vietne topā seko eveseliba.gov.lv, kuru no datoriem septembrī apmeklējuši 78 000 interneta lietotāju, bet piektajā topa pozīcijā ierindojas Nacionālā veselības dienesta lapa vmnvd.gov.lv ar 60 000 Real Users. Tikmēr ar 69 000 lietotājiem ceturtajā pozīcijā ierindojas Nodarbinātības valsts aģentūras vietne nva.gov.lv.

Apmeklētāko vietņu topa sestajā pozīcijā ierindojas Zāļu valsts aģentūras vietne zva.gov.lv, kuru septembrī apmeklējuši 45 000 lietotāji, kamēr Veselības ministrijas vietnes vm.gov.lv auditorija sasniegusi 37 000 lietotāju no datoriem. Tāpat starp apmeklētākajām piecpadsmit valsts institūciju vietnēm ierindojas vietnes, kas saistītas ar izglītību, piemēram, Valsts izglītības satura centra vietne visc.gov.lv ar 33 000 lietotājiem no datoriem septembrī un Izglītības ministrijas portāls izm.gov.lv ar līdzīgu auditoriju – 32 000 Real Users.

Kopumā piecpadsmit populārākās valsts institūciju vietnes septembrī no datoriem apmeklējuši 422 000 Latvijas interneta lietotāju. Procentuāli lielākā lietotāju daļa – 58 procenti – ir sievietes, attiecīgi 42 procenti lapu auditorijas ir vīrieši. 79 procenti, kas apmeklējuši TOP 15 valsts institūciju vietnes, ģimenē sarunājas latviešu valodā, bet 21 procents nāk no krievvalodīgām ģimenēm. Gandrīz puse – 48 procenti lapu apmeklētāju – dzīvo Rīgā vai Rīgas rajonā, 40 procenti – citā pilsētā, bet 12 procenti apmeklētāko valsts nozīmes vietņu auditorijas dzīvo ārpus pilsētas. 

 

 

Gemius - starptautisks interneta pētniecības uzņēmums, kas piedāvā profesionālus pētniecības risinājumus, konsultācijas, analīzi un rekomendācijas tiešsaistes vidē bāzētiem uzņēmumiem. Uzņēmuma piedāvātie risinājumi ir ikdienas darbības pamatā vairāk kā divos tūkstošos uzņēmumu dažādos tirgus sektoros visā pasaulē. Dibināts 1999. gadā, Gemius šobrīd darbojas vairāk kā 30 tirgos Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā. Pētījumos tiek izmantota uzņēmuma izstrādātie metodoloģiskie risinājumi, kas ir saskaņoti ar starptautiski atzīto ICC/ESOMAR kodeksu. Vairāk: www.gemius.lv.

To clipboard> Drukuj

Nozare

Mediji, Veselība

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli