atslēgvārdi

atslēgvārdi
2016-12-29 08:53

Gemius rudens blogu tops 2016

Gemius rudens blogu tops 2016

Interneta izpētes uzņēmums Gemius publicējis jaunāko Latvijas blogu topu - izteikts līderis Kristapa Skuteļa tehnoloģiju blogs kursors.lv. Arvien populārāki kļūst arī kulinārijas un veselīga dzīvesveida blogi, ieņemot deviņas vietas pirmajā divdesmitniekā.

Kristapa Skuteļa blogs kursors.lv, ko novembrī apmeklējuši 31 600 interneta lietotāji, stabili ieņem pirmo vietu. Kopš aprīļa mērījumiem, bloga kopējā auditorija palielinājusies par 6 procentiem, īpaši izceļot interneta lietotāju skaita pieaugumu no mobilajiem telefoniem (+12 procenti).

“Likumsakarīgs rezultāts. Ja pie bloga veidošanas centīgi un mērķtiecīgi strādā vairākus gadus no vietas, tad arī panākumi neizpaliks. Īpašs prieks par ilgo laiku, ko blogā pavada Kursors.lv lasītāji - tas liek domāt, ka ar interesantu saturu spējam ne tikai piesaistīt, bet arī noturēt lasītāju uzmanību. Nesen esam palaiduši jauno Kursors.lv versiju un gatavi lieliem darbiem arī nākamajā gadā. Paldies visiem, kas iesaistīti pie Kursors.lv veidošanas un lasītājiem, kas mums neļauj atslābt. Lai izdevies 2017. gads!”, Kursors.lv vadītājs Kristaps Skutelis.

Otrajā vietā ar 24 700 lietotājiem atrodas Ingas un Ērika Dalibu dzīvesziņas blogs iinnu.lv, ar kopējās auditorijas pieaugumu par +28 procentiem kopš pavasara. Bloga kopējā auditorija no planšetdatoriem palielinājusies par 119 procentiem (+1677 apmeklētāji) un no datoriem par 2780 lietotājiem (+21 procents) vairāk kā aprīlī. Ances Šternbergas blogs par veselīgu dzīvesveidu un ārstniecību topivesels.lv noslēdz pirmo trijnieku, palielinot kopējo lietotāju skaitu par 27 procentiem.

Gemius blogu Top 20

Novembris 2016

Pirmajā desmitniekā iekļuvuši arī blogu topa veterāni- cirkulis.lv (+ 3340 apmeklētāji), sieviešu dzīvesstila blogs mia.lv (+ 1470 apmeklētāji), Kaspara Foigta ikdienas piezīmes blogā laacz.lv (+ 1400 apmeklētāji), recepšu blogi- kikasvirtuve.lv (+ 2280 apmeklētāji) un garsigalatvija.lv (+ 2170 apmeklētāji), kā arī pods.lv (- 150 apmeklētāji). Vislielāko auditorijas kāpumu piedzīvojis blogs kola.lv, kur Agija un Viesturs raksta par dzīvi, dzīvesstilu un ceļojumiem.Šī bloga auditorija, salīdzinot ar aprīļa mērījumiem, augusi pat septiņas reizes (+ 5500 apmeklētāji), ļaujot pacelties par 39 vietām un kopējā topā ieņemt 9.pozīciju.

"Esam patīkami pārsteigti un, protams, priecīgi par rezultātu. Ir skaidrs, ka atmaksājas rakstīt par aktuālām un arī neērtām tēmām. Esam novērojuši, ka lielāko bloga auditorijas daļu piesaista tieši mūsu personīgie sociālo tīklu profili - Instagram un Facebook", komentē Agija Kola-Kanča.

Top 20 blogu vidū ienāk ģimenes un dzīvesstila blogs mrspaularoze.com ar 4846 apmeklētājiem, ieņemot 11. vietu, kam tuvākais sekotājs arī ir jaunpienācējs- recepšu blogs naskoties.com ar gandrīz 4000 apmeklētājiem. Bloga autore Zane Ozoliņa atzinīgi novērtē paveikto:

“Priecājos par visiem, kuri manu darbu novērtē regulāri apmeklējot blogu un sekojot jaunumiem. Neskatoties uz to, ka šobrīd lielu popularitāti ieguvuši dažādi veselīgā dzīvesveida novirzieni, jūtams, ka cilvēki vēl joprojām meklē ēdienu receptes, ko iespējams pagatavot no ikdienā pieejamām sastāvdaļām, kā arī sirsnīgu attieksmi pret lasītāju”

Tāpat pirmo reizi mērījumos piedalījās arī populārais recepšu blogs krustnaglina.lv, kas kopējā topā ierindojies 14.pozīcijā, savukārt apmeklējumā no mobilajiem telefoniem ieņem 9.vietu ar 1570 apmeklētājiem.

 

Pēc pēdējā blogu topa par aprīli, tops piedzīvojis konceptuālas izmaiņas tā tapšanā. Maijā, kopā sanākot aktīvākajiem Latvijas blogeriem un Gemius pārstāvjiem, tika nolemts izvirzīt kritērijus, pēc kā izvērtēt, vai pieteiktā interneta vietne uzskatāma par blogu. Kritēriji ietver četrus punktus ar kuriem iespējams iepazīties ŠEIT. Attiecīgi novembrī tika nomērītas 113 interneta vietnes, taču tehnisku vai saturisku iemeslu dēļ topā apkopoti 89 blogi. Saturisku iemeslu dēļ topā neparādās ebaznica.lv; noskrien.lv; parmuziku.lv; labsoflatvia.lv; 528.lv; istyle.lv; pride.lv; meta-reality.info; antiglobalisti.org, hktervete.lv; tava-pasaule.lv; protesti.lv. Novembra mērījumos nepiedalās arī fenikssfun.lv; viensplusviens.lv; lindasvirtuve.lv; voila.lv; happywhispers.lv.

Toties tas ļāvis augstas vietas ieņemt ne tikai jau zināmiem blogiem, bet arī šī topa jaunpienācējiem- kulinārijas blogiem naskoties.com un krustnaglina.lv, kā arī Paulas Rozes personīgajai dienasgrāmatai mrspaularoze.lv. Šoreiz topu papildinājuši arī vienpadsmit jauni skaistumkopšanas un modes blogi, četri jauni blogi par ģimeni un bērnu audzināšanu un piecas profesionālas ievirzes interneta dienasgrāmatas. Visi apskatītie blogi iedalīti sešās kategorijās (ģimene/bērnu audzināšana; kulinārija; kultūra; tehnoloģijas/profesionālā joma; skaistumkopšana un ikdienas piezīmes), ko iespējams apskatīt ŠEIT.

Ar visu blogu topa reitingiem pēc auditorijas lieluma, blogā veiktajiem interneta lapu skatījumiem, viena lietotāja pavadītā laika un citiem rādītājiem apmeklējumos no dažādām platformām (datori, mobilie telefoni un planšetdatori) iespējams iepazīties ŠEIT. Šis ir vienīgais šāda veida pētījums Latvijā, kas vienkopus apkopo datus par Latvijas blogu auditorijas apmēriem. Tops veidots, balstoties uz interneta lietotājiem vecumā no 7 līdz 74 gadiem, kas izmantojot datorus, mobilos telefonus un plašetdatorus apmeklējuši kādu no mērītajiem blogiem.

Plašāku informāciju par rezultātiem un apkopotajiem datiem var iegūt rakstot uz e-pastu contact@gemius.lv. Blogu īpašnieki, kas vēlas ņemt dalību nākamajos blogu topa mērījumos, aicināti pieteikties, rakstot uz augstāk minēto e-pastu vai anete.fronta@gemius.com

Informāciju sagatavoja,

Anete Fronta

anete.fronta@gemius.com

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

LV_Industry

Valsts

LV_Valsts

Komentārs:

Agija Kola-Kanča

Bloga kola.lv autore

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli