atslēgvārdi

atslēgvārdi
2014-09-23 09:12

Interneta lapu Top 25 augustā, 2014

Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis no datoriem apmeklētāko interneta lapu Top 25 augustā. Lai arī auditorijas lielums samazinājies lielākajai daļai Top 25 interneta lapu, sezonāli vasaras beigās audzis receptes.lv apmeklētāju skaits. Topa līderpozīciju saglabā delfi.lv, tikmēr auditorijas rekordu sasniedz un topā pirmo reizi ienāk lsm.lv.

Ievērojamāko lietotāju skaita pieaugumu augustā spējis panākt recepšu portāls receptes.lv, kura auditorija augusi par 22%, tādējādi ļaujot portālam atgriezties topā un ieņemt 22. vietu. Tikmēr auditorijas rekordu augustā sasniedzis un topa 25.vietā pirmo reizi ienāk Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotais ziņu portāls lsm.lv – portālu augustā apmeklējuši 103 tūkstoši lietotāji, kas ir par 20% vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Lsm.lv interneta platformu direktors Voldemārs Oliņš portāla ienākšanu Latvijas interneta lapu Top 25 pamato kā faktiskās apvienošanās rezultātu: „Portāls lsm.lv piedāvā ne tikai ziņas un Latvijas Televīzijas veidotās publikācijas, bet arī iespēju apmeklēt Latvijas Radio lapas, ko portāla lietotāji ar interesi izmanto. Arī aktīvā darbība sociālajos medijos ir nesusi vēlamos rezultātus”.

Vasaras tendences labi atspoguļo ēdienu recepšu portāla receptes.lv augošā statistika, kad cilvēki atsāk meklēt receptes vasaras labumu sagatavošanai ziemai. Augustā portālu receptes.lv kopā apmeklējuši 107 tūkstoši lietotāji, no kuriem 68% ir sievietes, bet 32% - vīrieši.

Portāla receptes.lv atgriešanos interneta lapu Top 25 komentē Sanda Mekša, portāla receptes.lv biznesa attīstības vadītāja:„Receptes.lv sekotāju aktivitāte augustā skaidrojama ar bagātīgajām dabas veltēm, kā arī ievārījumu un konservēšanas laiks mudinājis lietotājus meklēt jaunas receptes ar vēl nebijušām niansēm. Būtiska nozīme ir arī cilvēciskajam faktoram - liela daļa Receptes.lv sekotāju augustā ir atgriezušies no atvaļinājumiem un atvēl vairāk laika jauniem recepšu meklējumiem.” Mekša informē, ka augustā meklētāko recepšu vidū nemainīgas bija „pamatēdienu receptes”, bet aktīvi meklētas tika arī konservu un ievārījumu, marinētu sēņu un citu labumu receptes: „Kā zināms, laikapstākļi mūs šogad lutināja, attiecīgi dārzeņu un augļu raža bija iepriecinoša. Ļoti aktuālas arī receptes ar sviesta pupiņām un kabačiem.” 

Topa līderpozīciju kopš jūlija saglabā ziņu portāls delfi.lv, ko augustā apmeklējuši 710 100 lietotāji. Otrajā vietā ierindojas inbox.lv ar 700 600 apmeklētājiem, bet trešie – tvnet.lv/apollo.lv ar 684 100  lietotāju lielu auditoriju.Ja jūlijā inbox.lv no delfi.lv šķīra 4 tūkstoši lietotāji, tad augustā pirmo vietu no otrās šķir nepilnu 10 tūkstošus lietotāju slieksnis. 

Auditorijas kritums augustā novērots lielākajai daļai Top 25 interneta lapu, taču būtiskāk tas skāris laika prognožu vietni gismeteo.lv (-9%) un uzziņu portālu 1188.lv (-10%). Līdz ar receptes.lv un lsm.lv ienākšanu, augusta Top 25 atstāj failu apmaiņas un glabāšanas vietne failiem.lv un ģimenes un dzīvesveida portāls brivbridis.lv.

Augusta Top 25 veidots, balstoties uz 15-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas augustā piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita, lappušu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

To clipboard> Drukuj

Satura veids

ziņas & infografiki

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Komentārs:

Voldemārs Oliņš

Portāla lsm.lv direktors

Portāla lsm.lv direktors

Rādīt visus eksperta rakstus

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli