atslēgvārdi

atslēgvārdi
2018-01-29 13:57

Interneta lapu Top 25 decembrī, 2017

Starptautiskais interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmums Gemius publicējis Latvijas apmeklētāko interneta lapu Top 25 decembrī. Svētku laikā auditorijas svērstības ietekmējušas lielāko daļu pētījumā apskatīto interneta vietņu

Līdzīgi kā pirms mēneša procentuāli lielākais lietotāju skaita kāpums novērots ziņu portālam vesti.lv (+31 procents). Kopumā apmeklētāju skaita kāpumu piedzīvojuši tikai lsm.lv (+ 3 procenti), salidzini.lv (+5 procenti), kā arī neliels apmeklētaju skaita kāpums ziņu portālā diena.lv (+1 procents).

Apmeklējumi no datoriem

Neskatoties uz nelielu apmeklētāju skaita zudumu (- 5000 apmeklētaji) no datoriem apmeklētāko lapu topā līderis joprojām ir inbox.lv. Arī tuvākajiem sekotājiem delfi.lv, tvnet.lv/apollo.lv, jauns.lv un skaties.lv decembris aizvadīts ar nelielu auditorijas kritumu.

Ņemot vērā svētku laiku un interneta lietotāju aizņemtību, decembra mēnesī negatīvās svārstības ir piemeklējušas gandrīz visas vietnes.

Apmeklējumi no mobilajām ierīcēm

No mobilajiem telefoniem visvairāk augusi ir ziņu portālu diena.lv un vesti.lv auditorija. Decembrī aktualitāti nav zaudējusi arī vietne perkamkopa.lv, ko svētku laikā apmeklējuši 47 000 interneta lietotāju jeb +12 procenti salīdzinot ar novembri.  

Interesanti, ka dati par apmeklējumiem no planšetdatoriem krasi neatšķiras, pirmajā vietā izvirzot perkamkopa.lv (+26 procenti), otrajā pozīcija atstājot decembra favorītu – vesti.lv (+23 procenti).

gemiusAudience datiem līdzi sekot var izmantojot publisko tiešsaistes rīku opa.gemius.lv jeb OPA (Online Publishers Audit). Iespēja apskatīt interneta lapu apmeklējumu datus (informāciju par reālajiem lietotājiem, lapu skatījumiem, apmeklējumiem) par iepriekšējo dienu, nedēļu un mēnesi. Turklāt dati pieejami par visām platformām- no datoriem, mobilajiem telefoniem, planšetēm, kā arī kopējā statistika.

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās internetalapas, kas decembrī piedalījās  gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita no datoriem, lapu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču gemiusAudience vietnē www.opa.gemius.lv

To clipboard> Drukuj

Nozare

Mediji

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli