atslēgvārdi

atslēgvārdi
2017-03-24 11:23

Interneta lapu Top 25 februārī, 2017

Starptautiskais interneta izpētes uzņēmums Gemius publicējis Latvijas apmeklētāko interneta lapu Top 25 februārī.  Iepriekšējā mēneša īsais dienu skaits un gemiusAudience pētījuma atjaunotā statistika par Latvijas iedzīvotāju skaitu no Centrālās statistikas pārvaldes, kopumā iezīmē skaudru ainu februāra rezultātos. Auditorijas kāpumu kādā no platformām piedzīvoja tikai focus.lv, nra.lv un lattelecom.wifi.lv. 

Katru gadu Centrālās statistikas pārvalde atjauno statistiku par iedzīvotāju skaitu valstī, kas ietekmē arī pētījumu par interneta lietotāju skaitu. Attiecīgi no 2016.gada februāra līdz 2017.gada janvārim Latvijā reģistrēti 1 803 352 iedzīvotāji, taču sākot ar 2017.gada februāri  oficiāli aprēķinātais iedzīvotāju skaits ir 1 780 275. Jāatzīmē, ka  gemiusAudience pētījumā aptverta iedzīvotāju grupa vecumā no 7 līdz 74 gadiem.

Vislielākās auditorijas izmaiņas skārušas ziņu portālu focus.lv, attiecīgi + 140 procenti no datoriem, +154 procenti no mobilajiem telefoniem, + 121 procents no planšetdatoriem. Aizvadītajā mēnesī kopumā šis portāls spējis pulcināt par 183 200 interneta lietotājiem vairāk nekā janvārī un ierindoties kopējā topa 10. pozīcijā. Nenoliedzami, interneta lapas straujo popularitātes kāpumu ietekmējis arī portāla nozagts.com domēna izvietošana zem focus.lv.

Portāla pārstāvis Vladislavs Užulis norāda, ka “februārī ap Focus.lv apvienojās vairāki resursi, pievēršam lielu uzmanību mārketingam un arī saturam. Daļēji Focus attīstību var izkaidrot arī ar to, ka liela uzmanība tiek pievērsta pozitīvām ziņām par Latviju, tika izveidota speciāla sadaļa, kura ir ļoti populāra mūsu lasītāju vidū.”

 Starp interneta vietnēm, kam izdevies mēnesi noslēgt ar pozitīviem rādītājiem, jāatzīmē ziņu portāls nra.lv (+ 1900 apmeklētāji no datoriem) un lattelecom.wifi.lv, kam + 12 400 apmeklētāji no mobilajiem telefoniem un + 12 800 apmeklētāji kopumā.

Top 25 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas jūlijā piedalījās  gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita no datoriem, lapu skatījumu skaita (page views) un  sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču gemiusAudience vietnē www.opa.gemius.lv   

To clipboard> Drukuj

Nozare

LV_Industry

Valsts

Latvija

Vēlaties uzzināt vairāk?

Sazināties ar mums

Saņem svarīgākos jaunumus vienā e-pastā!

Abonē jaunumu vēstuli